Web Analytics
scris marți, 08.08.2023

Ciolacu amenință cu demisia din funcția de premier dacă PNL nu îi susține reforma

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că dacă PNL nu va susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului își va depune mandatul de premier. ”Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional”, a spus Ciolacu la Aleph News.

Ciolacu amenință cu demisia din funcția de premier dacă PNL nu îi susține reforma

Citește și: Fonduri de la guvern pentru primari: peste 700 de milioane de lei prin ”Anghel Saligny”

Liderul PSD a mai spus că ”e posibil să pierd niște voturi, îmi asum, voi explica și în partid. Dar acasă, când mă uit în oglindă, știu că am făcut ce e corect pentru România, țara în care crește copilul meu”. El a explicat că ”cea mai mare provocare e să facem corecțiile fără mărirea TVA”.

Citește și: Judecătorii CCR au publicat decizia prin care apără pensiile speciale ale magistraților

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni la Aleph News că România va avea un deficit de 6,2% din PIB în acest an (mult peste ținta asumată de 64,4% din PIB asumată) și va pierde fondurile UE dacă nu adoptă măsuri urgente. El a amenințat că dacă PNL nu susține pachetul de reforme în administrație și de eliminare a facilităților fiscale va demisiona din funcțai de premier și va încerca declanșarea alegerilor anticipate. Șeful guvernului a anunțat că va merge la Comisia Europeană pentru a negocia  flexibilizare a deficitului bugetar.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *