Web Analytics

Fonduri de la guvern pentru primari: peste 700 de milioane de lei prin ”Anghel Saligny”

de | 7.08.2023 23:09 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a semnat luni 68 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 757,5 milioane de lei, prin controversatul program de investiţii „Anghel Saligny”, potrivit Agerpres.

Citește și: Miercuri, 9 august, gratis la Zoo Pitești, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice

Contractele prevăd modernizarea drumurilor de interes local, înfiinţarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a reţelelor de canalizare menajeră şi a staţiilor de epurare a apelor uzate, precum şi sistematizarea şi construirea de şanţuri colectoare de scurgere şi evacuare a apelor pluviale.

Potrivit listei contractelor, judeţele beneficiare sunt: Teleorman, Brăila, Iaşi, Sălaj, Maramureş, Alba, Mehedinţi, Botoşani, Vâlcea, Galaţi, Tulcea, Neamţ, Caraş Severin, Timiş, Bihor, Vrancea, Hunedoara, Arad, Braşov, Satu Mare, Sălaj, Bacău, Argeş, Olt, Gorj, Prahova, Bistriţa-Năsăud, Dolj, Mureş, Cluj, Constanţa.

Programul Anghel Saligny a fost criticat dur de opoziție și de o parte a societății civile pentru lipsa criteriilor de acordare a banilor, dar și pentru faptul că autoritățile nu urmăresc eficient modul în care sunt cheltuiți banii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *