Web Analytics

Ciobanul rătăcit în timp ce fugea de la o stână a ajuns înapoi de unde a plecat

de | 29.11.2019 14:02 | Actualitate

Joi, în urma unui apel 112, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș a fost alertat despre faptul că un bărbat în vârstă de 37 de ani a plecat de la o stână din apropierea comunei Dâmbovicioara şi s-a rătăcit, întrucât nu cunoaştea zona.
„Către zona indicată a fost direcționată o patrulă de jandarmerie din cadrul
Postului Montan Rucăr și o echipă din cadrul Serviciului Salvamont Argeș.
În scurt timp bărbatul a fost găsit de jandarmi, iar când a fost întrebat despre
locul unde voia să ajungă, acesta le-a relatat că este din județul Bacău, este cioban la o stână iar de aproximativ 3 luni nu a mai fost plătit, fapt pentru care a plecat iar pe drum s-a rătăcit. Într-un final jandarmii l-au îndrumat pe calea cea bună și i-au făcut câteva recomandări referitor la deplasarea pe traseele amenajate și cum să se protejeze în caz de atac al animalelor sălbatice”, a precizat IJJ Argeş, care, ulterior, a comunicat că „jandarmii, dupa ce l-au gasit in padure l-au condus la postul de poliţie Lerești. Apoi a fost condus înapoi la stâna de la care a plecat inițial”.
Întâmplarea pare cu atât mai ciudată cu cât omul a ajuns, practic, înapoi în locul de care spunea că voia să scape şi, culmea, după ce proprietarii fermei au venit după el.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş lămureşte lucrurile.
„Tot el a vrut să se întoarcă acolo. Au venit de la stână după el și s-a întors după ce i-au promis că îi vor da banii. Ulterior, intenționează să se întoarcă acasă, undeva în zona Moldovei.Cu siguranţă, dacă exista vreo suspiciune, l-am fi dus la un centru.Nu l-am fi lăsat să se întoarcă, dacă el n-ar fi vrut să meargă acolo”, a declarat, pentru Jurnalul de argeș, Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeș.
Foto IJJ Argeș

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole