Web Analytics

Cioacă poate răsufla uşurat! Se pensionează judecătorul care a scos din burtă cuţitul cu care ar fi omorât-o pe Elodia

de | 13.04.2017 10:40 | Actualitate

11 cioacaPlenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României, Klaus Iohannis, a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a judecătorului Gheorghe Neacşu. Judecătorul Gheorghe Neacşu de la la Tribunalul Argeş va ieşi la pensie începând cu 15 aprilie.

Judecătorul Gheorghe Neacşu de la Tribunalul Argeş este cel care l-a condamnat pe polițistul Cristian Cioacă la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat şi profanare de morminte. Doar că şi acest caz a avut urmări, judecătorul Neacşu fiind acuzat că s-a inspirat la greu în motivarea sentinţei penale din rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Motivarea sentinţei penale a Tribunalului Argeş, prin care Cioacă a fost condamnat la închisoare, se întindea pe 16 pagini, însă în proporţie de peste 70%, pasajele din rechizitoriul procurorilor au fost redate copy-paste sau modificate în parte. S-a constatat că numai o pagină şi jumătate reprezenta adevărata motivare a condamnării. Magistratul Neacşu a confirmat acuzaţiile procurorilor şi pentru redactarea motivării a trebuit doar să copieze din rechizitoriu. Din cauza copiatului, probabil, că e și ăsta un sport greu, judecătorul a scris în motivare că s-a găsit inclusiv arma crimei. În realitate însă, în rechizitoriu scria că presupusa armă a omorului, un cuţit de 25 – 30 cm, ce ar fi dispărut din apartamentul lui Cioacă şi al Elodiei, nu a fost niciodată găsită!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii