Cioacă poate răsufla uşurat! Se pensionează judecătorul care a scos din burtă cuţitul cu care ar fi omorât-o pe Elodia

de | 13.04.2017 10:40 | Actualitate

11 cioacaPlenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României, Klaus Iohannis, a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a judecătorului Gheorghe Neacşu. Judecătorul Gheorghe Neacşu de la la Tribunalul Argeş va ieşi la pensie începând cu 15 aprilie.

Judecătorul Gheorghe Neacşu de la Tribunalul Argeş este cel care l-a condamnat pe polițistul Cristian Cioacă la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat şi profanare de morminte. Doar că şi acest caz a avut urmări, judecătorul Neacşu fiind acuzat că s-a inspirat la greu în motivarea sentinţei penale din rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Motivarea sentinţei penale a Tribunalului Argeş, prin care Cioacă a fost condamnat la închisoare, se întindea pe 16 pagini, însă în proporţie de peste 70%, pasajele din rechizitoriul procurorilor au fost redate copy-paste sau modificate în parte. S-a constatat că numai o pagină şi jumătate reprezenta adevărata motivare a condamnării. Magistratul Neacşu a confirmat acuzaţiile procurorilor şi pentru redactarea motivării a trebuit doar să copieze din rechizitoriu. Din cauza copiatului, probabil, că e și ăsta un sport greu, judecătorul a scris în motivare că s-a găsit inclusiv arma crimei. În realitate însă, în rechizitoriu scria că presupusa armă a omorului, un cuţit de 25 – 30 cm, ce ar fi dispărut din apartamentul lui Cioacă şi al Elodiei, nu a fost niciodată găsită!

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni
Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voință politică al liderilor din cele două principate românești (Moldova și Țara Românească) și prima...