Web Analytics
scris miercuri, 06.03.2024

Cinci turişti au rămas blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac

Acțiune de salvare în munții Făgăraș, după ce telecabina care ducea cinci turiști la Bâlea Lac a rămas blocată în dreptul pilonului doi, la o altitudine de 1.600 de metri. Oamenii, printre care și un copil, au fost coborâți la sol cu ajutorul unui cablu.

Cinci turişti au rămas blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac

Citește și: Cumpănă pentru şeful Serviciului Rutier Argeş. Fiul său a rămas fără permis


Incidentul a avut loc în jurul prânzului. În cabina care s-a blocat se aflau un cuplu cu copilul de 4 ani, două turiste străine, un bărbat care lucrează la Bâlea Lac și operatorul. Instalația a fost oprită de senzorii care depistează tensiuni mari în cablu, forțe de frecare neobișnuite sau role blocate. Nu se știe deocamdată care dintre acestea a fost problema. Personalul a fost nevoit să-i coboare pe turiști prin trapa aflată în podeaua cabinei, cu ajutorul unui scripete.
Alertați, salvamontiștii îi așteptau pe turiști la sol. După ce și-au revenit din sperietură, oamenii au fost conduși de salvatori către stația de îmbarcare. Sunt în siguranță acum. În paralel, și operatorul aflat în cabina care cobora, oprită și ea, s-a salvat cu ajutorul corzilor de alpinism.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *