Web Analytics
scris joi, 18.01.2018

Cinci suspecţi în cazul tâlhăriei acasă la omul de afaceri Octavian Simescu

20 octavian simescu fiica# Mihaela Simescu, fiica celor doi pensionari domiciliați în Leordeni, legaţi şi ameninţaţi cu incendierea: „Trauma psihică la părinții mei încă există”

Cinci suspecţi în cazul tâlhăriei acasă la omul de afaceri Octavian Simescu

Au trecut 6 zile de la teribila tâlhărie de la Leordeni, unde omul de afaceri Octavian Simescu, în vârstă de 72 de ani, şi soţia acestuia au fost tâlhăriţi, după un scenariu terifiant, demn de un film horror: legaţi cu sârmă, stropiţi cu o substanţă inflamabilă şi ameninţaţi că li se dă foc. Totul, pentru banii pe care infractorii sperau să-i găsească în casa lui Octavian Simescu, acţionar majoritar la SC Componente Auto Topoloveni, ale cărui venituri impresionante de pe vremea când era director de firmă au atâțat imaginația tâlharilor. Oameni legii vorbesc de un cerc de suspeți, dar spun că probatoriul va mai dura. Există zonuri potrivit cărora infractorii, care au sperat în jaful vieții lor, dar care au plecat cu doar câteva sute de lei și mai multe bunuri de valoare ale familiei Simescu, să fie chiar niște indivizi din Leordeni sau localitățile limitrofe. Una peste alta, ancheta continuă, în timp ce soții Simescu încearcă să-și revină după traumele fizice și psihice prin care au trecut.

„Trauma psihică există. Sunt speriaţi, dar starea lor de sănătate este  bună. Mai au însă de făcut nişte controale recomandate de medici”,  spune Mihaela Simescu, fiica soţilor Simescu, care a confirmat, pentru Jurnal de Argeş, că părinţii săi au fost legaţi, stropiţi cu o substanţă şi ameninţaţi că li se dă foc, dar şi că tatăl său, în ciuda vârstei înaintate, a încercat să se lupte cu atacatorii.
Întrebarea care o macină pe femeie și, mai ales, pe părinții acesteia, victimele tâlhăriei de joi, 11 ianuarie, este cine sunt indivizii care, cu cagule şi mănuşi, s-au năpustit în casa pensionarilor cu o întrebare obsesivă „unde-i miliardul?“.
„Poliția a făcut ce s-a putut. În condiţiile date, a ridicat probe, a audiat martori, şi ne-a cerut să spunem ce obiecte lipsesc din casă. Ancheta e în desfăşurare, haideți să aşteptăm rezultatele”, a mai declarat, pentru Jurnal de Argeş, Mihaela Simescu.

„Infractorii s-ar putea să fie de la Cotul Malului sau de la Pătroaia”

Se zvonește că atacatorii ar fi indivizi de prin zonă, care cunoșteau bine locul. „Ce pot eu să spun e doar că victimele, soţii Simescu, sunt nişte oameni normali, oameni muncitori. Cât despre infractori, noi, pe aici, nu ştim nimic. Decât că infractorii nu s-au găsit. Nu ştiu dacă sunt de pe aici. S-ar putea să fie de la Cotul Malului sau de la Pătroaia… Cred că mai repede de la Pătroaia, din Dâmboviţa. E treabă sensibilă, nu pot eu să spun cine ar fi şi n-ar fi… A fost un caz izolat. Oamenii din comună  sunt, acum, liniştiţi”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Marin Ibric, primarul comunei Leordeni.

„Avem cercul clar de suspecţi”

Ancheta e în plină desfășurare. „Avem cercul clar de suspecţi stabilit. Este vorba despre 4-5 persoane. Dosarul este înregistrat la IPJ şi sperăm să probăm fapta respectivă. Probatoriul durează însă şi nu putem şti exact când se va întâmpla asta”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, comisarul – şef Florin Mocanu, şeful Poliţiei Topoloveni.

„Unde e slugoiu’?”

Șeful Poliției Topoloveni confirmă ipoteza potrivit căreia înainte de a acționa, tâlharii s-ar fi interesat de  un anume „slugoiu’”,  un bărbat care îi ajuta pe soții Simescu la treburile gospodărești, și de care indivzii se temeau să nu intervină pentru a le perturba lovitura.  „Unde e  slugoiu?”, „Unde e  slugoiu’?”, au tot întrebat tâlharii, atât înaintea, cât și pe parcursul  loviturii de pe urma căreia  nu s-au ales nici cu a zecea parte din cât au sperat.

Cazul a fost preluat de judiciariştii de la Poliția Județeană

„Avem nişte piste, am întocmit dosar pentru tâlhărie calificată, avem un cerc de suspecţi, dar nu putem discuta despre ele la acest moment. Mai sunt apecte de clarificat până vom şti cu exactitate ce s-a întâmplat”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Mădălin Zamfir, purtător de cuvând al IJP Argeș.
Amintim că tâlharii, care și-au pregătit lovitura cu gândul la averea cumulată de victime de pe urma vehiculatelor salariilor  gigant,  între 500 de milioane  și 1,5  miliarde de lei, sume lunare de care ar fi beneficiat fostul director, au plecat din casa soților Simescu doar cu  600 de lei  (100  din geanta  femeii şi 500 în buzunarele omului de afaceri), plus câteva bunuri de valoare.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...