Web Analytics

Cinci milioane de euro pentru dezvoltarea unei rezervaţii naturale în Munţii Făgăraş

de | 14.03.2019 12:59 | Economie

Fundația Conservation Carpathia (FCC), ONG de mediu care are ca scop dezvoltarea unei rezervații naturale în Munții Făgăraș, primește pentru o perioadă de cinci ani o finanțare de 5 milioane de dolari din partea Endangered Landscapes Programme (Programul pentru Peisaje Amenințate).
Fondurile obținute vor fi folosite pentru a finanța acțiunile de conservare planificate, de la reintroducerea zimbrului și a castorului în sălbăticie și dezvoltarea unei economii locale sustenabile bazate pe afaceri verzi, până la inițierea unui program de diminuare a conflictelor om–animale sălbatice și crearea unei platforme consultative cu comunitățile locale. Alături de Fundația Conservation Carpathia, în implementarea proiectului vor lua parte trei parteneri strategici ai ONG-ului. Este vorba despre Conservation Capital (UK), a cărei expertiză va accelera dezvoltarea unui program antreprenorial bazat pe protejarea naturii, ProPark Fundația pentru arii protejate (Brașov), la nivelul implicării comunităților locale și în proiectarea activităților educaționale, și nu în ultimul rând Universitatea din Newfoundland (Canada), care va contribui prin cercetare sociologică și facilitarea unei înțelegeri aprofundate asupra nevoilor și priorităților comunităților locale.
Proiectul, care se va finaliza în 2023, vizează 28 de localități din 4 județe din regiunea Munților Făgăraș, respectiv: Argeș, Brașov, Sibiu și Vâlcea. Dată fiind amploarea pe care o are, acesta va fi realizat prin cinci piloni principali cu activități specifice, iar finanțarea obținută va fi, de asemenea, repartizată în cele cinci direcții.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii