Cinci dintre stapânii de sclavi de la Berevoești aveau conturi bancare sau autoutilitare, dar primeau ajutoare sociale

de | 9.08.2016 07:55 | Actualitate

Încă o dovadă că la Berevoești au fost făcute anchete sociale de mântuială. Trei dintre stapânii de sclavi de la Berevoești beneficiari de ajutoare sociale, nu aveau dreptul să le primească pentru că erau posesori de autoutilitare, iar alți trei beneficiari nu erau îndreptățiți la acest sprijin pentru că erau  titularii unor conturi bancare. Toate acestea ridică și mai multe semne de întrebare în legătură cu argumentele autorităților de la Berevoești care susțin  că nu știau ce se întâmplă  în cătunul de romi.

“Legat de controlul la Berevoiești v-am informat că am extins  verificările pentru a urmări dacă cele 14 persoane beneficiare de ajutor social aveau dreptul să primească aceste ajutoare.

Controlul nu a fost încă finalizat, însă din verificari a rezultat ca 3 dintre beneficiari dețineau autovehicule utilitare, iar alti 2, conturi bancare mai mari de 3000 lei si, prin urmare, potrivit legii, acestia nu aveau dreptul la ajutor social”, explică prefectul Cristian Soare.
Instituția Prefectului va  transmite aceste date la AJPIS pentru sistarea ajutorului social si recuperarea sumelor încasate necuvenit.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii