Web Analytics
scris miercuri, 02.12.2015

Cinci case de avocatură au primit 17 contracte din partea Consiliului Judeţean Argeş

# Valoarea contractelor e ţinută de şeful CJ Argeş, Florin Tecău, la secret # Printre avocaţii care au încheiat contracte cu instituţia se numără şi membri ai Barourilor Bucureşti şi Vâlcea

Cinci case de avocatură au primit 17 contracte din partea Consiliului Judeţean Argeş

După cum vă informam într-o ediţie anterioară, Consiliul Judeţean şi Prefectura Argeş se luptă în instanţă pentru anularea unei hotărâri adoptate de CJ privind achiziţia unor servicii de consultanţă, asistenţă sau reprezentare în domeniul dreptului comercial, penal, administrativ, civil şi contencios administrativ. Juriştii Prefecturii acuză că hotărârea adoptată de CJ Argeş nu respectă întocmai normele legale şi au cerut în instanţă anularea acesteia. Cu câteva săptămâni în urmă, am solicitat Consiliului Judeţean Argeş, în conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să ne transmită lista caselor de avocatură contractate, precum şi valoarea contractului încheiat cu fiecare dintre acestea. Numai că a trecut aproape o lună şi CJ Argeş nu ne-a oferit un răspuns. Aşa că ne-am adresat Instituţiei Prefectului pentru a obţine lista contractelor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare puse sub semnul întrebării. Deşi Consiliul Judeţean are o armată de jurişti, printre domeniile în care au fost contractate cabinetele de avocatură se numără litigii de muncă, încadrarea în categorii funcţionale a drumurilor judeţene şi locale sau redactarea unor adrese către consiliile locale din Argeş. Trebuie să mai precizăm că valoarea acestor contracte încheiate de CJ Argeş rămâne un mister, instituţia nedorind să dezvăluie nici măcar reprezentanţilor Prefecturii, sumele plătite caselor de avocatură, deşi vorbim aici de o serie de servicii achiziţionate din bani publici.
Consiliul Judeţean a încheiat, în acest an, nu mai puţin de 17 contracte de asistenţă sau reprezentare cu un număr de cinci case de avocatură. Nu putem să nu remarcăm că au fost contractate atât serviciile unor cabinete de avocatură din Argeş, cât şi din Bucureşti sau Râmnicu-Vâlcea. Cei cinci avocaţi care au încheiat contracte de consultanţă, asistenţă sau reprezentare cu CJ Argeş sunt: C.I.A Negoescu Vasile, C.I.A. Enache Elena Mihaela, C.I.A. Nicolescu Dragoş Andrei, C.I.A Efrem Oana Diana şi C.I.A Stancu Puiu Dorin.

Cabinetul avocatei Oana Efrem, contractat pentru a redacta adrese către consiliile locale

Avocata Oana Diana Efrem (foto), membră a Baroului Vâlcea, a încheiat cu CJ Argş nu mai puţin de 10 contracte de consultanţă, asistenţă sau reprezentare, marea majoritate a acestor contracte având ca obiect redactarea unor plângeri prealabile şi adrese către consiliile locale din Argeş.
Contractul încheiat cu avocatul Dragoş Andrei Nicolescu, pe 13 februarie a.c., a avut ca obiect redactarea, asistarea, reprezentarea şi susţinerea unui dosar privind anularea unui act administrativ emis de Ministerul Dezvoltării Regionale, aflat în stadiul de recurs, proces pe care Consiliul Judeţean l-a pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe 18 februarie a.c.
Consiliul Judeţean a contractat şi serviciile avocatului piteştean Vasile Negoescu. Contractul, finalizat la acest moment, prevedea înregistrarea, întocmirea, asistenţa şi reprezentarea privind domeniul public, dar şi încadrarea în categorii funcţionale a drumurilor judeţene şi locale.

Avocata Elena Mihaela Enache, angajată pentru litigiile de muncă

CJ Argeş a mai încheiat un alt contract, încă nefinalizat, cu avocata Elena Mihaela Enache, membră a Baroului Bucureşti, pentru reprezentarea instituţiei în faţa instanţelor argeşene într-un număr de 11 dosare. Într-unul dintre aceste dosare Consiliul Judeţean a fost dat în judecată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti. Dosarul cu pricina se află pe rolul Tribunalului Argeş, unde Judecătoria Piteşti l-a declinat prin admiterea excepţiei de necompetenţă materială. Într-un alt dosar în care e reprezentat de avocata Elena Mihaela Enache, CJ Argeş se judecă cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Alte trei dosare, datând din acest an şi aflate pe rolul Tribunalului Argeş, vizează litigii de muncă.

Avocatul Puiu Dorin Stanciu, angajat să recupereze banii investiţi de CJ în drumul păgubos Muşăteşti – Poienile Vâlsanului

Avocatul Puiu Dorin Stanciu a fost angajat să reprezinte Consiliul Judeţean în patru dosare, dintre care unul încă nesoluţionat. Unul dintre contracte a vizat un dosar aflat în faza de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în care CJ Argeş avea calitatea de pârât şi se judeca cu Asociaţia Medicilor Fondatori Finanţatori ai Policlinicii cu Plată Piteşti pentru o revendicare imobiliară. Pe 29 aprilie a.c, CJ Argeş a câştigat acest proces. Un alt dosar pentru care e angajat avocatul Stanciu e cel în care Consiliul Judeţean se judecă cu firmele SC Euroconstruct Trading 98 SRL, Sociedade de Contrucoes Soares da Costa SA şi SC Irimat Cons SRL pentru dezastrul de pe drumul judeţean Muşăteşti – Poienile Vâlsanului, al cărui contract cu finanţare europeană a fost reziliat anul trecut. Un alt dosar în care CJ Argeş e reprezentat de avocatul Stanciu vizează anularea unui act administrativ emis de Ministerul Dezvoltării Regionale.
Iustina Harco-Burcea

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită