Web Analytics

Chirurgul Irinel Popescu, acuzat de DNA că a vrut să ofere mită la DNA pentru a-şi rezolva un alt dosar

de | 8.12.2021 21:35 | Actualitate, Dezvăluiri

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe chirurgul Irinel Popescu, directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, informează G4Media.

Irinel Popescu a acuzat că ar fi promis în perioada 2017-2018 că va oferi suma de 100.000 euro unor angajaţi ai DNA pentru a-i închide alt dosar de corupţie, potrivit comunicatului citat. Reamintim că Irinel Popescu a fost trimis în judecată de DNA în luna martie într-un dosar în care e acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, pentru că ar fi încheiat contracte supraevaluate, producând un prejudiciu de peste 8 milioane de euro în dauna CNAS.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Irinel Popescu ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor DNA suma de bani menţionată mai sus pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce priveşte aplicarea unor măsuri asigurătorii) şi în final soluţii de netrimitere în judecată, susţine DNA.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii