Web Analytics

Chinurile facerii noii pieţe din Câmpulung

de | 27.03.2024 15:39 | Actualitate, Culise, Economie, Home, Politica si Administratie

La trecerea a peste un deceniu de la creionarea primului proiect de reabilitare și la cinci ani de la obținerea acordului Companiei Naționale de Investiții pentru finanțarea lucrărilor, hala pieței agroalimentare din Câmpulung a fost pusă la pământ în acest început de 2024. Tot după amânări, în condițiile în care s-a indicat la un moment dat ca timp al începerii reabilitării toamna lui 2023. În fine, primii pași s-au făcut, comercianții au fost mutați în corturi amplasate în exteriorul fostei hale, însă au apărut ceva probleme chiar în timpul demolării. Și nu este vorba despre defectarea vremelnică a utilajului care a pus construcția la pământ, ci de complicarea relației dintre administrația locală și firma care se ocupă cu dezafectarea locului, în speță cu ridicarea fierului vechi.

Pe scurt, din cauza faptului că au apărut indicii că recuperatorul fierului a recoltat de la fața locului o cantitate mai mare decât cea evidențiată în situația transmisă municipalității, activitatea de degajare a spațiului a fost sistată. Asta în ideea rezolvării problemei numărului de camioane cu fier care au ieșit din șantierul demolării.
Câmpulungul are doar controlul demolării și al valorificării fierului vechi rezultat pe care a anunțat că-l vinde la licitația câștigată de firma suspectată de manevre păgubitoare. Restul, respectiv construcția efectivă a noii hale, se află în sarcina Companiei Naționale de Investiții care a și desemnat constructorul ce va primi 16 milioane de lei în schimbul lucrărilor ce vor fi efectuate.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Primăria Câmpulung este pusă pe plantări

Citește și Activele de la Cesar ARO Câmpulung au fost cumpărate de familia Răuţoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *