Web Analytics

Chestorul Ispir s-a întâlnit în SUA cu unul dintre oamenii-cheie de la FBI

de | 16.02.2017 12:11 | Dezvăluiri

6 Ispir curs FBI02Timp de trei săptămâni și jumătate, chestorul Ionel Ispir a participat la un curs de perfecționare FBI în orașul Roswell din Statele Unite. Doar patru oficiali români au fost aleși în total să participe la acest curs, iar chestorul Ionel Ispir a fost singurul șef de inspectorat județean de poliție care a mers peste Ocean la cursul susținut de înalți specialiști FBI. Alături de chestorul Ionel Ispir au mai fost din România trei oficiali din conducerea IGPR și a Poliției Capitalei. La cursul internațional au mai participat polițiști din Bulgaria, Kosovo și Slovacia. Chestorul Ionel Ispir a fost ales să meargă la cursul FBI și ca urmare a faptului că IPJ Argeș a avut rezultate foarte bune anul trecut. La întoarcerea în țară, șeful IPJ Argeș ne-a dezvăluit mai multe despre această experiență unică a cursului FBI.

Șeful Poliției Argeș a avut o prezentare interactivă la curs

„A fost un curs extrem de interesant și dens, cu trei părți: management, anticorupție și cooperare polițienească internațională. Românii sunt foarte apreciați de americani pentru lupta împotriva corupției. La acest curs am avut o prezentare interactivă pe mai multe spețe instrumentate în Argeș. Cursurile erau în fiecare zi, de la ora 8 la ora 17”, ne-a declarat chestorul Ionel Ispir.

„Am asistat și la un proces cu jurați”

6 Ispir curs FBI01Șeful IPJ Argeș spune că sistemul judiciar din S.U.A. este unul foarte interesant. Iar în acest sens, chestorul Ionel Ispir chiar a petrecut două zile în instanță alături de ceilalți participanți la cursul FBI. „Am văzut un proces cu jurați legat de un caz de violență în familie. Un bărbat fusese condamnat inițial la un an de închisoare cu suspendare pentru că își amenințase concubina cu bătaia. A făcut apel, iar la procesul cu jurați aceștia l-au găsit nevinovat. Aș vrea să vă spun că în America procesul cu jurați este practic ultima cale de atac”, spune chestorul Ionel Ispir.
Comandantul Poliției Argeș s-a întâlnit la curs cu unul dintre cei mai importanți oameni din FBI. Este vorba de Michael Donnelly, asistent adjunct al directorului FBI. De altfel, Michael Donnelly a fost și cel care i-a înmânat lui Ionel Ispir diploma de absolvire a cursului FBI.

Orașul unde s-a ținut cursul, celebru pentru un incident OZN

Orașul Roswell, unde s-a ținut cursul, are 50.000 de locuitori și este celebru pentru un incident OZN din 1947. În incidentul OZN de la Roswell se presupune că s-au recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre străine, de la un obiect neidentificat care s-a prăbușit în apropiere de oraș. De la sfârșitul anilor 1970, incidentul a fost obiectul unor controverse intense și obiectul unor teorii ale conspirației cu privire la natura reală a obiectului care s-a prăbușit.
De altfel, chestorul Ionel Ispir chiar a vizitat Muzeul OZN-urilor din Roswell și a avut ocazia să vadă și un exemplar al ziarului Roswell Daily Record din 8 iulie 1947, anunțând „capturarea” unei „farfurii zburătoare,” de către United States Army, în apropierea localității. „M-a impresionat faptul că pe prima pagină a respectivului ziar, alături de materialul legat de OZN, era și un articol ce anunța că fostul rege Carol al II-lea s-a căsătorit cu Elena Lupescu”, spune Ionel Ispir.
În timpul liber avut la dispoziție, chestorul Ionel Ispir a vizitat orașele Dallas, Santa Fe și El Paso, acesta din urmă aflat chiar la granița cu Mexicul.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii