Web Analytics

Cheltuieli sub obroc, transparenţă ioc… Câmpulungul cheltuieşte la grămadă banii pentru „Capitala Scrisului Românesc”

de | 16.07.2021 10:04 | Cultură, Actualitate, Economie, Politica si Administratie

# Primărița Lasconi a dat 250.000 lei unei singure firme pentru promovarea evenimentelor legate de ”Scrisoarea boierului Neacșu”

Pentru viitoarele lucrări de reabilitare a Bulevardului ”Pardon” nu există grafice de execuție, pentru evenimentul ”Câmpulung – Capitala Scrisului Românesc” nu sunt detaliate cheltuielile. În ambele cazuri este vorba de bani din alocații bugetare de la Guvern.
Lista activităților dedicate aniversării a 500 de ani de la ”Scrisoarea lui Neacșu” a fost aprobată recent de Consiliul Local, după ce unele manifestări fuseseră derulate integral sau parțial. Și s-a aprobat și finanțarea totală de două milioane de lei, bani veniți de la Guvern prin aprobarea bugetului de stat. Doar că niciuna dintre cele treizeci de activități nu are atașată prevederea bugetară, suma totală fiind împărțită doar la grămadă, pe instituțiile implicate în organizarea evenimentelor. Astfel, 1,762 milioane de lei sunt în vistieria municipalității, 82 de mii de lei sunt la Muzeu, 50 de mii de lei la Bibliotecă și 106 mii lei la Casa de Cultură ”Tudor Mușatescu”. Din cele patru grămezi se vor trage sumele necesare susținerii manifestărilor, iar situația cheltuielilor va fi prezentată la finalul anului.

Lasconi: „Sunt atentă la fiecare leu!”

Interpelată pe subiectul acesta, primărița Elena Lasconi a avut câteva răspunsuri pentru răutăcioșii consilieri locali care nu au alte treburi decât modul în care este utilizat banul public. ”Vor fi multe acțiuni fără bani” și ”sunt atentă la fiecare leu”, a transmis aceasta, insistând și pe lait-motive precum ”vom lucra cu firme de top” și ”vor fi acțiuni minunate”.
Primăria Câmpulung a achiziționat recent servicii și produse de publicitate și promovare a evenimentului ”Câmpulung – Capitala Scrisului Românesc” în valoare de aproape 250.000 de lei, a opta parte din suma totală primită de la Guvern.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Culmea ironiei! Elena Lăsconi a vrut să candideze din partea PNL, dar a fost refuzată

Citește și Primăriţa Lasconi l-a primit pe ministrul Dezvoltării cu „lovelena” pe birou

Citește și Scrisoarea lui Neacșu de la Câmpulung, primul document în limba română

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii