Cheltuieli sub obroc, transparenţă ioc… Câmpulungul cheltuieşte la grămadă banii pentru „Capitala Scrisului Românesc”

de | 16.07.2021 10:04 | Actualitate, Cultura, Economie, Home, Politica si Administratie

# Primărița Lasconi a dat 250.000 lei unei singure firme pentru promovarea evenimentelor legate de ”Scrisoarea boierului Neacșu”

Pentru viitoarele lucrări de reabilitare a Bulevardului ”Pardon” nu există grafice de execuție, pentru evenimentul ”Câmpulung – Capitala Scrisului Românesc” nu sunt detaliate cheltuielile. În ambele cazuri este vorba de bani din alocații bugetare de la Guvern.
Lista activităților dedicate aniversării a 500 de ani de la ”Scrisoarea lui Neacșu” a fost aprobată recent de Consiliul Local, după ce unele manifestări fuseseră derulate integral sau parțial. Și s-a aprobat și finanțarea totală de două milioane de lei, bani veniți de la Guvern prin aprobarea bugetului de stat. Doar că niciuna dintre cele treizeci de activități nu are atașată prevederea bugetară, suma totală fiind împărțită doar la grămadă, pe instituțiile implicate în organizarea evenimentelor. Astfel, 1,762 milioane de lei sunt în vistieria municipalității, 82 de mii de lei sunt la Muzeu, 50 de mii de lei la Bibliotecă și 106 mii lei la Casa de Cultură ”Tudor Mușatescu”. Din cele patru grămezi se vor trage sumele necesare susținerii manifestărilor, iar situația cheltuielilor va fi prezentată la finalul anului.

Lasconi: „Sunt atentă la fiecare leu!”

Interpelată pe subiectul acesta, primărița Elena Lasconi a avut câteva răspunsuri pentru răutăcioșii consilieri locali care nu au alte treburi decât modul în care este utilizat banul public. ”Vor fi multe acțiuni fără bani” și ”sunt atentă la fiecare leu”, a transmis aceasta, insistând și pe lait-motive precum ”vom lucra cu firme de top” și ”vor fi acțiuni minunate”.
Primăria Câmpulung a achiziționat recent servicii și produse de publicitate și promovare a evenimentului ”Câmpulung – Capitala Scrisului Românesc” în valoare de aproape 250.000 de lei, a opta parte din suma totală primită de la Guvern.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Culmea ironiei! Elena Lăsconi a vrut să candideze din partea PNL, dar a fost refuzată

Citește și Primăriţa Lasconi l-a primit pe ministrul Dezvoltării cu „lovelena” pe birou

Citește și Scrisoarea lui Neacșu de la Câmpulung, primul document în limba română

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus
Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus

În ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 55 de ani, din Curtea de Argeș, care transporta, cu un motocultor, pe strada Valea Sasului de pe raza municipiului Curtea de Argeș, 0,6 mc de...

Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei
Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, efectuează lucrări de reamenajare la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Victoriei pentru a mări suprafața spațiului verde. Citește și:Simona Bucura-Oprescu: „De pe Dealul Sasului pot fi...

345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș
345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 5,83 (ieri 5,49) -persoane internate la ATI: 23 (ieri 23) -persoane internate...