Web Analytics

CFR Cluj, amenințată cu excluderea din cupele europene

de | 4.03.2023 09:12 | Actualitate, Home, Sport

CFR Cluj ar putea fi exclusă timp de 3 sezoane din cupele europene. UEFA a luat măsuri disciplinare împotriva campioanei României, CFR Cluj, și a altor 10 cluburi europene din cauza datoriilor. Clubul din Cluj-Napoca a primit o pedeapsă cu suspendare și va fi exclus dacă va mai încălca regulile financiare până în 2025, conform gsp.ro.

Citește și: Românul dispărut după tragedia din Grecia a fost găsit mort

Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA a evaluat mai multe echipe europene conform noului regulament pentru licențiere și sustenabilitate financiară și a decis să penalizeze 11 dintre acestea. Printre ele se numără și campioana României, CFR Cluj. UEFA a dictat o pedeapsă cu suspendare pentru clubul din Cluj-Napoca pentru că acesta nu a respectat condiția de a nu avea „datorii scadente” pe durata sezonului. În plus, a fost amendată cu 250.000 de euro, cea mai mare penalitate dintre cele dictate de UEFA.

Citește și: În casa omului de afaceri ucis, fiul de 16 ani organiza petreceri cu droguri

„Următoarele cluburi sunt sancționate cu excluderea din cupele europene pentru următoarele 3 sezoane pentru că au recidivat și au acumulat datorii mai vechi de 90 de zile. În cazul lui CFR Cluj, sancțiunea este cu suspendare pentru o perioadă de probă de două sezoane și va fi aplicată numai dacă echipa nu îndeplinește cerințele de solvabilitate în sezoanele 2023/2024 și 2024/2025”, anunță UEFA.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *