Web Analytics

CFR Călători: Biletele vor putea fi cumpărate cu cardul, direct din tren

de | 16.09.2021 09:04 | Actualitate, Politica si Administratie

CFR Călători implementează un nou sistem care facilitează verificarea, validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie. Proiectul-pilot a demarat miercuri, 15 septembrie a.c.,la ora 14:00, pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă și retur.

CITEȘTE ȘI: Valeriu Gheorghiță: „De la un caz infectat cu varianta Delta se poate ajunge la 390.000 în două luni

Angajații companiei de transport feroviar vor fi dotați cu aparate mobile pentru plata cu card contactless și pentru scanarea codurilor de bare și a codurilor QR. De asemenea, vor avea imprimante termice pentru tipărirea biletelor. Soluția implementată cuprinde asigurarea transmisiei de date (între dispozitivele mobile si arhitectura centrală a sistemului), soluție MDM (de management și securizare a flotei de dispozitive) și software de emitere și validare a biletelor la bordul trenurilor, ca parte integrantă a sistemului de emitere electronică XSell utilizat în prezent de CFR Călători, au anunțat reprezentanții CFR. În primă etapă, sistemul va fi implementat în 60 de trenuri de pe ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă, unde călătorii au la dispoziție posibilitatea achiziționării biletelor de călătorie în tren cu plata acestora cu orice tip de dispozitiv electronic de plată contactless: card, telefon, ceas sau brățară inteligentă.

CITEȘTE ȘI: Şeful Jandarmilor confirmă că i se trage de la şeful SIPI: „Schimbarea mea are legătură cu… dl. colonel Urban Marius”

Ulterior, în maximum 45 de zile, soluția va fi aplicată și în cazul angajaților CFR care lucrează în trenurile cu vagoane de dormit și cușetă.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii