Web Analytics
scris joi, 07.07.2022

Cetăţeni are steag, Ţiţeşti are stemă

În acest început de vară, alte două localități argeșene și-au oficializat însemnele heraldice. Guvernul le-a aprobat, prin hotărâre, de acum înainte sunt oficiale și pot fi utilizate sub acest aspect.
Comuna Cetățeni avea stemă din anul 2016. Acum are și steag. Practic acesta este o pânză albă pe care este aplicată stema cu elementele componente. În formă de scut triunghiular, stema conţine elemente precum crengi de fag, însemne ale bogăţiei pădurilor de pe raza localităţii, o cruce treflată, simbolizând Mânăstirea „Cetăţuia Negru Vodă”, şi o coroană murală cu turn crenelat.

Cetăţeni are steag, Ţiţeşti are stemă

Guvernul a aprobat și stema comunei Țițești. Aceasta este sub forma unui scut triunghiular împărțit în patru cartiere, în care sunt reprezentate diverse simboluri. O biserică de argint simbolizează Mânăstirea ”Valea”, monument istoric, un butoi, activitatea specifică a zonei, adică dogăritul, și nu lipsesc nici ramura de stejar și cerbul, reprezentând bogăția silvică și cinegetică a localității.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Casa „Bobancu” riscă să nu fie achiziţionată de Primăria Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...