Web Analytics
scris joi, 07.07.2022

Cetăţeni are steag, Ţiţeşti are stemă

În acest început de vară, alte două localități argeșene și-au oficializat însemnele heraldice. Guvernul le-a aprobat, prin hotărâre, de acum înainte sunt oficiale și pot fi utilizate sub acest aspect.
Comuna Cetățeni avea stemă din anul 2016. Acum are și steag. Practic acesta este o pânză albă pe care este aplicată stema cu elementele componente. În formă de scut triunghiular, stema conţine elemente precum crengi de fag, însemne ale bogăţiei pădurilor de pe raza localităţii, o cruce treflată, simbolizând Mânăstirea „Cetăţuia Negru Vodă”, şi o coroană murală cu turn crenelat.

Cetăţeni are steag, Ţiţeşti are stemă

Guvernul a aprobat și stema comunei Țițești. Aceasta este sub forma unui scut triunghiular împărțit în patru cartiere, în care sunt reprezentate diverse simboluri. O biserică de argint simbolizează Mânăstirea ”Valea”, monument istoric, un butoi, activitatea specifică a zonei, adică dogăritul, și nu lipsesc nici ramura de stejar și cerbul, reprezentând bogăția silvică și cinegetică a localității.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Casa „Bobancu” riscă să nu fie achiziţionată de Primăria Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...