Web Analytics

Cetatea Poenari rămâne închisă până la relocarea urșilor din zonă

de | 30.05.2017 10:34 | Actualitate

Jandarmii și angajații Ocolului Silvic Vidraru patrulează în zona cetății Poenari și avertizează  asupra pericolului pe care-l reprezintă urșii care au fost văzuți pe treptele ce urcă spre obiectivul turistic. Accesul către cetate a fost oprit după ce, în data de 18 mai, un grup de copii veniți să viziteze cetatea Poenari s-a întâlnit cu o ursoaică și trei pui. Micuții au fost coborâți de jandarmi în condiții de siguranță, iar următoarele grupuri de elevi care urmau să urce la Poenari au fost întoarse din drum.

„La două zile de la acest incident, s-a luat decizia închiderii accesului la Ceatea Poenari. Este o acţiune provizorie pentru că, între timp, Instituţia Prefectului a iniţiat demersurile pentru a efectua  operaţiunea de relocare a acestor urşi din zona Cetăţii Poenari într-o altă zonă”,  a explicat prefectul de Argeș, Emilian Dragnea Instituţia Prefectuluia a comunicat situaţia Diecţiei Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului,  de la care se aşteaptă o soluţie pentru rezolvarea problemei.

„ Aşteptăm ordinul ministrului de relocare. Asta pentru că, în afară de a-ți da posibilitatea prinderii  acestor urşi, trebuie să ştim şi unde să-i ducem. Împreună cu Direcţia Silvică  Argeş şi Direcţia Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului am identificat mai multe soluţii. Una dintre ele este găsirea unui fond cinegetic cu un număr de exemplare de urși mai mic. O a doua soluție este rezervația de la Zărnești, iar cea de-a treia soluție, care sperăm noi să nu fie ultima, este o grădină zoologică, pentru o situație temporară, urmând ca peste o anumită perioadă de timp, să-i readucem în habitatul lor natural”, a explicat prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.

Autoritățile din Argeș spun că de vină pentru apariția urșilor în zona Cetății Poenari sunt chiar   localnicii din Arefu și atrag atenția acestora să nu mai hrănească animalele sălbatice.„ Problema cea mai delicată este că acest fenomen a apărut din cauza unei inițiative a unor comercianți și locuitori din zonă de a da mâncare urșilor, uneori chiar pe treptele rspective. Acest lucru a determinat un traseu bine stabilit al animalelor și anumite ore la care apar”, a mai precizat prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.

Sursă foto:EUbioenergy

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii