Web Analytics
scris luni, 28.06.2021

Certificatul digital european pentru Covid devine disponibil de la 1 iulie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat site-ul de unde va putea fi descărcat certificatul digital Covid, dar şi alte modalităţi prin care românii vor putea avea acces la acest document. Acesta a declarat: „Suntem în linie dreaptă pentru folosirea acestui certificat digital european pentru COVID-19 sau certificat de călătorie, cum îi mai spunem noi. La 1 iulie, peste câteva zile, va intra în funcţiune şi în România”.

Certificatul digital european pentru Covid devine disponibil de la 1 iulie

Certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS şi va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro.

CITESTE SI Comisia Europeană propune introducerea certificatului verde pentru Covid

Baciu a informat că: „pe această platformă vom intra, ne vom face un cont cu o adresă de email şi vom primi un link pentru a verifica dacă suntem cine pretindem că suntem”.

Totodată, spune secretarul de stat, pentru persoanele care nu au acces la internet, cum s-a procedat şi la programarea la vaccinare, va exista posibilitatea ca aceste certificate să poată fi descărcate fizic în două feluri: fie cu ajutorul medicului de familie, fie cu ajutorul direcţiei de sănătate publică din judeţul aferent.

Certificatul digital al UE privind COVID este menit să faciliteze călătoriile în UE şi va fi emis gratuit. Aceste certificate atestă că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, că a primit un rezultat negativ la testul de depistare a bolii sau că este imună după o infecţie.

Distribuie!

0 Comentarii