Web Analytics
scris miercuri, 17.03.2021

Comisia Europeană propune introducerea certificatului verde pentru Covid

Comisa Europeană a propus miercuri cererea unei adevrințe verzi pentru a facilita libera circulație în condiții de siguranță, pe teritoriul Uniunii Europene în timpul pandemiei.

Comisia Europeană propune introducerea certificatului verde pentru Covid

Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea. Comisia va institui un portal pentru a se asigura că toate adeverințele pot fi controlate în întreaga UE și va sprijini statele membre în ceea ce privește punerea în aplicare din punct de vedere tehnic a adeverințelor. Statele membre au în continuare responsabilitatea de a decide ce restricții în materie de sănătate publică pot fi eliminate pentru călători, dar vor trebui să aplice aceste derogări în același mod și călătorilor care dețin o adeverință electronică verde.

CITEȘTE ȘI Șefii ANFP și INA, în dialog cu membrii Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților condusă de către deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura Oprescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită