Web Analytics

Ceremonie și coroane depuse la Cimitirul Eroilor din Pitești

de | 2.06.2022 13:32 | Actualitate, Politica si Administratie

Ziua Eroilor a fost marcată, joi, 2 mai, la Cimitirul Eroilor din Pitești. Pimarul Cristian Gentea împreună cu viceprimarul Gelu Tofan și alte oficialități din Argeș, dar și militari au depus coroane și au participat la ceremonia organizată de soborul de preoți, pentru cinstirea eroilor neamului românesc.

„Celebrăm astăzi una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, Înălțarea Domnului, prilej de a onora în primul rând eroii neamului!

Ne reamintim, cu profundă recunoștință, de toți cei cărora le datorăm astăzi o Românie pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice.

Eroi cunoscuți sau anonimi, care au apărat cu propria lor viață unitatea, independența și suveranitatea țării noastre, sunt singurele modele la care ne raportăm obiectiv atunci când vorbim de păstrarea și transmiterea valorilor identitare.

Avem obligația să-i onorăm, acum și mereu!

Avem de asemenea obligația de a face toate eforturile să fim ambasadori ai păcii și înțelegerii, ai progresului.

Contextul de astăzi ne face de două ori mai atenți: să dovedim că am înțeles sacrificiul Eroilor noștri și să învățăm din lecțiile dureroase pe care istoria ni le-a dat.

Dumnezeu să ne ocrotească!”, a transmis primarul de la Pitești, Cristian Gentea.

Ziua Eroilor a fost marcată, de asemenea, prin ceremonii special organizate, la Mioveni, Câmpulung și la Mausoleul Mateiaș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *