Web Analytics
scris miercuri, 19.10.2022

Cercetări finalizate de polițiștii argeșeni într-un dosar de transport ilegal de lemne și fals în înscrisuri

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de transport de material lemnos, în volum de peste 10 mc, fără documente specifice de transport, precum și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cercetări finalizate de polițiștii argeșeni într-un dosar de transport ilegal de lemne și fals în înscrisuri

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 13 ianuarie a.c., la indicațiile unui bărbat de 55 de ani, din Rucăr, administrator în fapt al unei societăți comerciale cu activitate în domeniul silvic, un bărbat de 33 de ani, din Rucăr, ar fi transportat cu un autocamion specializat, pe raza localității Dragoslavele, cantitatea de 12,54 mc material lemnos de esență rășinoase, din fondul forestier până la depozitul societății, după care ar fi introdus în aplicația SUMAL 2.0 aspecte nereale, în vederea emiterii unui document de însoțire a transportului de material lemnos, pentru transportul și valorificarea către un alt beneficiar.

Citește și Argeș: Reținută de polițiști ca urmare a relelor tratamente aplicate fiului minor

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, au fost indisponibilizate autocamionul și cantitatea de lemne, ulterior asupra acestora fiind instituită măsura sechestrului asigurator, prin dispoziția Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 188.000 de euro. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată față de ambii bărbați.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *