Centrul Europe Direct Argeş în vizită la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”

de | 16.06.2016 17:15 | Cultură

Aşa cum ne-a obişnuit, Centrul Europe Direct Argeş îşi promovează activităţile în liceele din  Piteşti. Săptămâna trecută a poposit la Liceul de artă „Dinu Lipatti”. În faţa a 40 de elevi, Ionela  Panait, consilier al EDA, a vorbit despre oportunităţile oferite tinerilor prin programele de  voluntariat.
Centrul Europe Direct Argeş are un program de recrutare continuă. Pentru a ajunge voluntari, elevii trebuie să depună un CV într-un format EUROPAS şi apoi să se prezinte la un scurt  interviu. Centrul organizează evenimente în sprijinul copiilor şi promovează programele Uniunii Europene pentru tineri. Avantajele pentru voluntari ar fi faptul că învaţă să se  organizeze şi obţin noi competenţe la cursurile de formare. Activităţile de voluntariat sunt în  general non-formale. Voluntariatul se face în cadrul asociaţiilor care colaborează cu EDA. Se  fac adesea schimburi de experienţă cu voluntari din alte ţări. Centrul îi sprijină pe tineri cu  informaţii privind obţinerea de burse în străinătate prin programe de gen Erasmus.
Voluntarul care a facilitat întâlnirea dintre reprezentanţii EDA şi Liceul „Dinu Lipatti”, este  elevul George Adrian Arsene, elev foarte activ în programele de voluntariat şi care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Elevilor din Liceul „Dinu Lipatti”.
M.S.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii