Web Analytics
scris joi, 27.08.2020

Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș – APEL către cetățeni: „Haideți să donați sânge!”

Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș face un apel către cetățeni să dea o mână de ajutor, în această perioadă generată de contextul epidemiologic actual. Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești și Laboratorul de la Câmpulung vor fi deschise pentru donatori și sâmbătă, 29 august a.c., în intervalul orar 8.00-13.00.

Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș – APEL către cetățeni: „Haideți să donați sânge!”

„Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești și Laboratorul de Transfuzie Sanguină Câmpulung vor fi deschise și sâmbătă, 29 august, în intervalul 8.00 – 13.00. Haideți să donați sânge! Vă așteptăm!” a transmis dr. Monica Chiran, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești.

Înainte de donare se recomandă un mic dejun sărac în grăsimi, hidratare suficientă şi o stare de spirit bună. Pentru a fi eligibili pentru donarea de sânge, donatorii trebuie să îndeplinească anumite condiții, legate de vârstă, greutate, puls şi tensiune etc.

Condiţiile în care puteţi deveni donator de sânge:
– să aveţi o stare bună de sănătate fizică şi psihică;
– vârsta cuprinsă între 18-60 de ani,greutate peste 50 kg fete şi peste 60 kg băieţi;
– să nu fiţi sub influenţa niciunui medicament, să nu consumaţi alcool cu 24 de ore înainte de donare,nu fumaţi cu o ora înainte de donare;
– fără un istoric personal de boli cronice, infecto-contagioase sau psihice, fără intervenţii chirurgicale, tatuaje sau extracţii dentare recente;
– la 28 de zile după revenirea în țară sau de la contactul cu o persoană COVID-19 pozitivă sau aflată în izolare/carantină.

Distribuie!

0 Comentarii