Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul SJU Pitești va fi relocat. Află unde!

de | 23.04.2022 17:16 | Actualitate, Home

Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții Covid-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, înființat din dorința de a preveni apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital, va continua să funcționeze, chiar dacă s-a diminuat considerabil numărul persoanelor testate pozitiv.

Citește și: EMA: “Vaccinul Pfizer anti-COVID poate fi folosit ca rapel după alte vaccinuri”

Pacienții cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factori de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie trebuiau să se prezinte pînă astăzi în pavilionul Secției Boli Infecțioase Pitești dar de acum înainte aceștia trebuie să se adreseze personalului din Secția de Pneumoftiziologie din strada Negru-Vodă, nr. 53 (Spitalul Județean 2). O pot face zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00.Important de menționat faptul că pentru a beneficia de serviciile medicale, pacienții trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate și rezultatele testelor care atestă că sunt infectați cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.

Aproximativ 150 de persoane evaluate de la deschidere

De la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești- 21 ianuarie 2022 – și până în prezent, aproximativ 150 de persoane cu vârste între 30 și 96 de ani, testate pozitiv, au fost evaluate clinic de către medicul infecționist şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti.În urma evaluării, bolnavii fie au rămas internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, fie, la finalul investigațiilor, au mers la domiciliu, cu tratamentul recomandat de medicul infecționist. Precizăm că pacienții au primit în mod gratuit tratamentul recomandat“, transmite purtătorul de cuvânt al unității medicale, Cristina -Mihaela Cazacu.

Citește și: Uniunea Europeană a aprobat legislația privind controlul conținutului pe Internet

Acest articol este despre: centru,comunicat,Covid,evaluare,pitesti,relocat,sju

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed