EMA: “Vaccinul Pfizer anti-COVID poate fi folosit ca rapel după alte vaccinuri”

de | 23.04.2022 16:40 | Actualitate, Home

Un comitet al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat, vineri, aprobarea utilizării vaccinului COVID-19 al Pfizer (PFE.N) şi BioNTech, Comirnaty, ca vaccin de rapel pentru adulţii care au fost inoculaţi anterior cu alte vaccinuri, informează Reuters.

Recomandarea autorităţii europene de reglementare a medicamentelor vine la câteva zile după ce numărul cazurilor de COVID-19 la nivel mondial a depăşit 500 de milioane, potrivit unei numărători Reuters, în condiţiile în care subvarianta BA.2 a Omicronului, foarte contagioasă, creşte în multe ţări. Unele ţări europene înregistrează acum o creştere mai lentă a numărului de cazuri noi, sau chiar un declin, dar regiunea raportează în continuare peste 1 milion de cazuri la aproximativ fiecare două zile.

Citește și: Uniunea Europeană a aprobat legislația privind controlul conținutului pe Internet

În Statele Unite ale Americii şi în Regatul Unit, Comirnaty a fost deja autorizat ca rapel după două doze cu orice alt tip de vaccin. Unele ţări au început, de asemenea, să distribuie al doilea rapel în anumite grupuri, cum ar fi persoanele imunocompromise şi cele în vârstă. În martie, EMA a declarat că nu există încă suficiente date pentru a susţine o recomandare privind necesitatea unei a doua doze de rapel în rândul populaţiei generale. 

Săptămâna trecută, Pfizer şi BioNTech au arătat că trei doze din vaccinul lor au produs o protecţie semnificativă împotriva variantei Omicron a coronavirusului la copiii sănătoşi cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani.  

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”
Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”

Șeful statului a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa...


Loading RSS Feed