Web Analytics

Centrul Cultural Piteşti deschide şirul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Piteşti

de | 10.05.2017 18:59 | Cultură

16 CentrulCulturalŞi în acest an Centrul Cultural Piteşti organizează mai multe manifestări interesante dedicate Zilelor Municipiului Piteşti.
        
# Joi, 11 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești, se va organiza lansarea romanului „Ochii mei prelungesc Câmpia Timpului”, de Sorin Calea. Originar din comuna Valea Iașului, județul Argeș, Sorin Calea este absolvent al Facultății de Electronică, din cadrul Universității Pitești și este director din anul 2009 la Căminul Cultural Valea Iașului.
# Sâmbătă, 13 mai, și duminică, 14 mai, între orele 09.00-22.00, la Sala Sporturilor din Pitești este organizat Concursul Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor”, editia a 29-a. La manifestare participă peste 600 de sportivi cu vârste cuprinse între 4 și 55 de ani, de la peste 50 de cluburi din toată țara. Concurenții vor susține probe de Vals lent, Tango, Vals vienez, Slow-fox, Quick-step, Samba, Cha Cha, Rumba, Paso Doble, Jive. Ca noutate va avea loc și un concurs de Streetdance Free Style, pe patru categorii de vârstă.  Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 13 mai, la ora 19.00, la Sala Sporturilor din Pitești.
# Luni, 15 mai, de la ora 16.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești va fi organizat colocviul cu tema „Frumosul și urâtul în istorie”, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”.
# Marți, 16 mai, de la ora 16.00, Centrul Cultural Pitești și Facultatea de Științe Economice și Drept din cadrul Universității Pitești organizează simpozionul cu tema „Riscurile democrației”, din seria dezbaterilor publice, sub genericul „Libertate și lege cu Marius Andreescu”.
# Miercuri, 17 mai, de la ora 15.00, Centrul Cultural Pitești, Liga Scriitorilor Români-Filiala Argeș, redacția revistei Carpatica și Grupul Vocal „Armonia” organizează ediția din luna mai a Cenaclului „Armonii Carpatine”.
# Joi, 18 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, Centrul Cultural Pitești și Fundația literară „Liviu Rebreanu” organizează lansarea volumului de proză cu titlul „Manual de utilizare a omului”, de Ionuț Copil. Originar din localitatea Geoagiu-Băi, județul Hunedoara, Ionuț Copil este absolvent al Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Vest Timișoara.
# Vineri, 19 mai, de la ora 12.00, Centrul Cultural Pitești organizează lansarea cărții electronice „Biserica Domnească Sfântul Gheorghe”, de Octavian Dârmănescu. Originar din comuna Ștefănești, județul Argeș, autorul este licențiat în teologie, administrație publică, istorie-muzeologie, franceză-engleză, pedagogie muzicală și are doctorat în filologie.

„Festivalul Coral Internațional „Emanoil Popescu”, ediția I”

# Vineri, 19 mai, şi sâmbătă, 20 mai, de la ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Pitești, Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Asociația Culturală D.G. Kiriac organizează Festivalul Coral Internațional „Emanoil Popescu”, ediția I.
# Sâmbătă, 20 mai, de la ora 11.00, Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează Concursul Municipal de Balet și Gimnastică Ritmică, ediția I.
# Duminică, 21 mai, de la ora 17.00, în Piața Vasile Milea, Centrul Cultural Pitești organizează spectacolul de muzică tânără, sub genericul „Carnavalul tinereții”. Manifestarea, coordonată de cantautorul Tiberiu Hărăguș va fi susținută de Ansamblul Folcloric de Copii Zavaidoc, Grupul Folk P620, copii și tineri de la cursul de chitară din cadrul Centrului Cultural Pitești, Trupa de Rock RANA, Ansamblul Folcloric ELLADA și Grupul Vocal FILIA din cadrul Comunității Elene din Pitești.
# Luni, 22 mai, de la ora 16.00, Centrul Cultural Pitești, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu organizează lansarea noului număr al revistei-document Restituiri Pitești nr. 2 (44)/2017. De asemenea, de la ora 17.00, va avea loc expoziția de pictură, sub genericul „Octavian Butoi – In Memoriam”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii