Web Analytics
scris miercuri, 24.01.2018

Centrele de plasament au nevoie de sprijin. Înscrie-te la voluntariat!

ajungem mari

Centrele de plasament au nevoie de sprijin. Înscrie-te la voluntariat!

Programul educațional Ajungem MARI (program derulat de asociația Lindenfeld,  o organizație non-guvernamentală ce are că obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societătii) a prelungit până pe 1 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament. Nevoia de voluntari în centre de plasament este foarte mare și Ajungem MARI caută 1.000 de oameni serioși și implicați care să dedice 3 ore pe săptămână copiilor și tineri instituționalizați, din centre de plasament din București și 25 de județe.

„Lucrăm în special cu copii din centre de plasament de stat, copiii care au suferit traume în urma instituționalizării, a abandonului sau a separării de familii.  Copiii sunt minunați și au un potențial pe care deseori nu îl cunosc. În cei 3,5 ani de când a început programul, ne-am dat seama că una dintre principalele nevoi a copiilor este susținerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta și pentru a asigura continuitatea programului facem recrutări la fiecare 6 luni ca să-i găsim pe cei 1.000 de voluntarii fără de care acest program nu ar putea continua.” – Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

În prezent, în programul Ajungem MARI sunt peste 2000 de copii și tineri între 3 și 20 de ani din 125 de centre sociale și de plasament.

Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal timp de 3 ore în centrele de plasament pentru a susține cu copiii ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau ateliere de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică. Pe langă cunoștințe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experiențe frumoase, oportunităti, îi ajută să își descopere pasiunile, să își dezvolte abilitătile și le transmit valori pentru o viată sănătoasă. Toate activitățiile au rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilităti pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

Distribuie!

0 Comentarii