Web Analytics

Centrala nucleară din Zaporojie deconectată de la alimentarea electrică în urma unui bombardament

de | 8.10.2022 13:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Centrala nucleară de la Zaporojie, ocupată din martie de trupele ruse, şi-a pierdut conexiunea la alimentarea electrică externă în această dimineaţa devreme, în urma unui bombardament, a declarat societatea nucleară ucraineană Energoatom, acuzând de această situaţie Rusia. Zaporojie este cea mai mare centrală nucleară din Europa și ține cu sufletul la gură întreaga planetă din cauza unui posibil accident nuclear.
Energoatom a declarat că uzina îşi obţine în prezent electricitatea pentru a-şi acoperi propriile necesităţi de la generatoarele sale diesel pentru cazuri de urgenţă, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Citește și: ITM Argeș, gazda Simpozionului Regional organizat în cadrul Săptămânii Europene pentru securitate și sănătate în muncă


„Generatoarele diesel s-au activat automat. Rezervele de carburant diesel disponibile pentru funcţionarea lor în acest mod vor fi suficiente pentru zece zile”, a transmis societatea, într-un mesaj pe Telegram, subliniind necesitatea reparării şi restabilirii liniilor electrice ale uzinei, prin care se conectează la sistemul energetic.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *