Centrală fantomă de 60 miliarde încaieră foştii primari de Câmpulung

de | 4.11.2010 15:57 | Dezvăluiri

# George Bălan îi dă o replică tăioasă lui Sorin Buta
Devenit deja celebru, contractul semnat de actualul deputat PDL Sorin Buta (în calitatea sa de primar între 1996 – 2000) şi o firmă din Bucureşti, pentru modernizarea unei centrale termice de cartier, provoacă agitaţie printre foştii şi actuali edili ai municipiului Câmpulung. La vremea semnării, Sorin Buta nici măcar n-a înregistrat contractul la primăria Câmpulung, ci la Edilul, iar acesta produce acum efecte devastatoare pentru bugetul local, care riscă astfel să piardă 60 de miliarde de lei sub forma unor despăgubiri solicitate în instanţă de către firma Energi-Co. În replică la cele declarate de Sorin Buta în ziarul nostru, fostul primar al Câmpulungului, George Bălan (foto), ne-a trimis o scrisoare deschisă adresată parlamentarului portocaliu, scrisoare pe care o prezentăm aşa cum am primit-o:
„Domnule Sorin Buta,
Ca urmare a articolului apărut în ziarul ,,Jurnalul de Argeş’’, din data de 27.X.2010, prin care mă făceaţi vinovat de nereuşita contractului cu firma Energi-co Holding, vă fac cunoscute următoarele:
Contractul de prestări servicii în discuţie a avut ca obiect un serviciu public, respectiv, „construirea unei centrale termice noi”, necesară pentru „furnizarea energiei termice pentru încălzire şi apă caldă de consum consumatorilor care vor fi racordaţi de către Beneficiar”.
Legea administraţiei publice locale nr.69/1991, în vigoare la data încheierii contractului, reglementează regimul juridic al contractelor ce au ca obiect un serviciu public.
Astfel, art.85 prevede că numai „consiliile locale … pot contracta în condiţiile legii, lucrări şi servicii de utilitate publică. Aceste lucrări „se execută … numai în baza unor documentaţii tehnico- economice avizate sau aprobate, după caz, de consiliul local… potrivit legii” (art.87).
Aceeaşi lege prevede că: „Lucrările aprobate vor fi atribuite în baza licitaţiei organizate în condiţiile legii şi cu respectarea strictă a documentaţiilor tehnico-economice aprobate” (art.89).
Consiliul Local nu a contractat lucrările şi serviciile ce formau obiectul contractului, deoarece nu există nici o hotărâre a Consiliului Local al municipiului Câmpulung în acest sens.Contractul cu S.C ENERGI-CO nu a fost încheiat cu Municipiul Câmpulung, nu a avut nici o aprobare (hotărâre) din partea Consiliului Local, iar primarul nu a fost împuternicit să-l semneze.
Faţă de cele prezentate sumar, consider că documentul semnat de dumneavoastră este lovit de nulitate, deci, eu , în calitate de primar (n. red. în perioada 2000 – 2004) nu puteam să urmăresc derularea unei ilegalităţi.
Eu mă opresc aici, nu voi intra într-o polemică cu dumneavoastră. Voi aştepta hotărârea instanţei de judecată şi abia apoi vom mai discuta”.
George Bălan

(IOANA ŞTEFAN)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii