Web Analytics
scris sâmbătă, 24.12.2022

Cele mai periculoase mâncăruri de pe masa de Crăciun

Crăciunul vine cu mese îmbelșugate, bucate alese și preparate pe care nu le poți refuza. Cei mai mulți nu  știu cât sunt de periculoase unele alimentelr de la masa de Crăciun. Ne pot afecta silueta, dar și sănătatea.

Cele mai periculoase mâncăruri de pe masa de Crăciun

Citește și: Peste 87 de tone de petarde și artificii, confiscate de polițiști

Prăjelile în ulei sau untură – Mâncărurile tradiționale de Crăciun conțin carne, cârnați, cartofi prăjiți și alte preparate scăldate în untură sau ulei. Dacă se întâmplă să mai și refolosești uleiul din tigaie, atunci ai un întreg proces prin care se formează substanțe cancerigene care intra apoi în toate alimentele prăjite.

Mezelurile tradiționale pot fi periculoase pentru digestie, ficat și pancreas. Trebuie consumate cu moderație astfel de delicii culinare și mai ales combinate mereu cu legume proaspete sau murate.

Slănină și untură – Au un conținut de grăsime uriaș, slănina și untura sunt de obicei sărate cu generozitate. Ele ne pot afecta sistemul circulator, dar și ficatul și pancreasul.

Citește și: InfoCons te informează: Sfaturi utile pentru alegerea cadourilor de Moș Crăciun

Băuturile acidulate și îndulcite – Sucurile acidulate nu sunt bune pentru sănătate, dar în perioada Sărbătorilor se poate trece cu vederea acest aspect.

Dulciurile – Încă din copilărie am asociat Crăciunul cu dulciurile și nu există Sărbători de iarnă fără cozonaci, bomboane, ciocolată sau prăjituri. De preferat este să alegem preparatele facute în casa, în care conservanții și E-urile sunt inexistente.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *