Web Analytics

Cele 5 simptome care pot prezice o formă persistentă de COVID-19

de | 30.10.2020 12:04 | Actualitate

Mulți pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 dezvoltă o formă de boală care poate dura săptămâni sau chiar luni întregi.

Însă, acești indivizi sunt dificil de studiat, pentru că nu toți primesc un diagnostic potrivit inițial din cauza lipsei de teste sau a naturii anormale a simptomelor prezentate. Unii oameni pur și simplu nu anunță că suferă de alte afecțiuni de lungă durată, astfel că monitorizarea lor este complicată. 

Totuși, câteva studii preliminare au identificat semnele timpurii care arată că pacientul nu se va recupera foarte ușor în urma infecției cu noul coronavirus.

Un studiu recent al cercetătorilor de la King’s College London, care încă așteaptă să fie analizat și de alți experți, a analizat peste 4.000 de pacienți cu COVID-19 din Suedia, Marea Britanie și SUA, aceștia fiind rugați să-și înregistreze simptomele într-o aplicație mobilă.

O șansă mai semnificativă de a dezvolta o formă „lungă” de COVID-19

În jur de 20% dintre aceștia au declarat că nu se simțeau bine nici după patru săptămâni de la contractarea virusului SARS-CoV-2, acesta fiind pragul la care cercetătorii spun că începe forma „lungă” de COVID-19. Până la opt săptămâni, în jur de 190 de pacienți au spus că suferă de simptome persistente. Iar la 12 săptămâni, aproape 100 de pacienți au spus că încă nu s-au recuperat.

Pacienții care au prezentat mai mult de cinci simptome în timpul primei săptămâni de infecție au avut o șansă mai semnificativă de a dezvolta o formă „lungă” de COVID-19. Acest lucru a fost valabil la toate vârstele, atât la bărbați, cât și la femei.

Cercetătorii au identificat și cele cinci simptome care anticipează un caz de lungă durată de COVID-19, anume oboseala, durerile de cap, dificultăți de respirație, dureri musculare și răgușeală. Aceste simptome ar putea oferi indicii despre viitoarele posibile tratamente împotriva noului coronavirus, potrivit Science Alert.

„Este important să folosim informațiile obținute din primul val al pandemiei pentru a reduce impactul de lungă durată al celui de-al doilea val. Mulțumită oamenilor de știință, aceste informații ar putea deschide calea pentru strategiile de tratare și prevenire ale formei lungi de COVID-19”, a explicat dr. Claire Steves, autorul senior al studiului.

Aproape 98% dintre pacienții cu o formă de lungă durată de COVID-19 din studiu au spus că se simțeau obosiți, în timp ce 91% au prezentat dureri de cap.

 

sursa: descoperă.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii