Web Analytics

„Cei de la centru ţineau mai mult cont de noi când PSD Argeş era condus de Constantin Nicolescu”

de | 4.04.2018 21:57 | Politica si Administratie

3 gentea# Spune Cristian Gentea, preşedinte executiv PSD Argeş

Președinte executiv al PSD Argeș din 2015 și membru PSD din 1996, Cristian Gentea este la ora actuală unul dintre cei mai activi și implicați social-democrați din filiala județeană. Într-un interviu foarte deschis acordat Jurnalului de Argeș, Cristian Gentea, care este și consilier local din 2004 și președinte PSD Pitești din 2010, vorbește fără ocolișuri despre problemele din PSD Argeș.

# La ultima conferință de presă a PSD Argeș din 2017 vă arătați foarte critic legat de faptul că mai-marii social-democraţi de la guvernare sunt prea puţin eficienţi şi implicaţi, inclusiv în ceea ce priveşte sprijinul pentru Argeş. Declarați atunci: „I-am spus domnului Valeca faptul că nu mai putem sta aşa ca partid. Stăm ca ghiocelul. Suntem ospitalieri cu tot felul de lideri, dar nu facem nimic. După sărbători nu o să mai tac, dacă nu se îndreaptă lucrurile”. Lucrurile nu s-au îndreptat, iar PSD Argeș e din ce în ce mai ignorat de liderii de la centru. Care e cauza?
– Da, din păcate, nu s-a schimbat absolut nimic. Și nici eu nu îmi schimb afirmațiile. Domnul Valeca ne-a spus că după Paște va veni domnul președinte Liviu Dragnea și atunci poziția mea va fi cea pe care mi-am exprimat-o la conferința de presă la care faceți referire. Îmi păstrez aceeași poziție. Și eu observ că nu s-a schimbat nimic, că sunt dați afară oameni de-ai noștri și puși – chipurile! – tot de la noi. Practic, nu s-a schimbat nimic. Am avut doi secretari de stat și acum avem tot doi.
# Cât de dezbinat e PSD Argeș la ora actuală? De ce sunt mai multe „bisericuțe” în filiala județeană?
– Eu simt că am început totuși să fim mai uniți ca reacție. Numai că nu avem curajul să spunem lucrurilor pe nume acolo, la București. Când ne întâlnim în Argeș, părem că vorbim aceeași limbă. Numai că ne cam oprim aici, din păcate. Eu aștept cu interes întâlnirea cu domnul președinte Dragnea și vreau să văd și eu care este poziția colegilor mei.

„Din cauza lui Cătălin Rădulescu, PSD Argeș a ajuns un fel de bătaie de joc la București”

# Cât de mulțumit sunteți de activitatea organizațiilor PSD din teritoriu?
– Eu sunt foarte mulțumit de activitatea PSD Pitești. Noi ne vedem de treabă în continuare, noi am făcut adunările pe toate cartierele, cred că suntem singurii care facem acest lucru. Nu sunt foarte mulțumit de activitatea organizațiilor din teritoriu. Avem probleme la Ștefănești, unde lucrurile pur și simplu au scăpat de sub control. Sper ca domnul deputat Velcea să îndrepte lucrurile, dar nu va putea nici dânsul să facă ceva singur, va trebui să îl ajutăm.
# Regretați vremurile când la conducerea PSD Argeș era Constantin Nicolescu?
– Cred că centrul ținea mai mult cont de noi atunci. Domnul Nicolescu avea alt curaj, spunea lucrurilor pe nume. În orice caz, situația actuală nu este una bună.
# Cât de mult a dăunat deputatul Cătălin Rădulescu PSD Argeș?
– A stricat imaginea organizației și practic am ajuns un fel de bătaie de joc acolo, la București. În loc să se vorbească de PSD Argeș de bine, se vorbește în batjocură, făcându-se referire la luările lui de poziție.

„Nu știam că Radu Bănică ar avea dosar la DNA. Dacă el a făcut prostii, e treaba lui”

# Radu Bănică, propunerea PSD Pitești pentru postul de director la OCPI Argeș, apare într-un dosar penal la DNA pentru abuz în serviciu. Cum comentați faptul că a fost propus un om care are probleme cu legea?
– Într-adevăr, în Biroul Permanent s-a făcut această propunere. Chiar domnul Tămagă, fost senator și prefect al județului, l-a lăudat pe Radu Bănică, spunând că, din punct de vedere tehnic, este o propunere foarte bună. Există însă o persoană din conducerea PSD Argeș care stă ca mielul la aceste ședințe și de la care cred că a plecat această informație. Știu cine este, dar nu vreau să comentez mai mult. Eu nu știam de existența acelui dosar. În orice caz, organizația PSD Pitești nu va susține niciodată pe cineva care are probleme cu legea, asta este clar. Noi am căutat să susținem oameni profesioniști și cred că din acest punct de vedere Bănică este o propunere bună. Dacă el a făcut prostii, e treaba lui.
# Aveți o cotă de încredere ridicată în PSD Argeș. Nu vă tentează o funcție la nivel central în vreun minister?
– Ba da, mă tentează, dar nu în ministerul care mi se propusese. M-ar tenta o funcție într-un alt minister, unde eu cred că sunt foarte bun. Dacă mi se va oferi altceva, atunci cu siguranță voi avea altă poziție.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii