Web Analytics

CEDO condamnă România pentru revenirea asupra unor cazuri istorice pentru crime legate de Holocaust

de | 23.04.2024 16:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

CEDO a condamnat, marţi, România pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust, în urma rejudecării şi achitării în anii 1990 a doi ofiţeri. Aceștia au fost condamnaţi în anii 1950 pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii, a anunţat instanţa europeană.

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Reclamanţii, Leonard Zăicescu şi Ana Fălticineanu, sunt cetăţeni români născuţi în anul 1927 şi, respectiv, în anul 1929. Ei locuiesc în Bucureşti, sunt evrei şi supravieţuitori ai Holocaustului.

Cazul Zăicescu şi Fălticineanu c. România (cererea nr. 42917/16) priveşte rejudecarea şi achitarea în anii 1990 a doi ofiţeri, condamnaţi în anii 1950 pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii săvârşite prin implicarea lor, printre altele, în persecuţia evreilor români în anul 1941, în special prin participarea lor în pogromul din Iaşi, al cărui supravieţuitor este domnul Zăicescu, dar şi prin plasarea unui mare număr de evrei în ghetouri, situaţie în care s-au aflat ambii reclamanţi.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce condamnare? Oare ne am dilit cu totul? Ce pretenții mai au, nu i deajuns cat ne au călărit după terminarea războiului atâția ani? Mai au ceva de supt acești oameni. Oare pe nepoții și copiii lor cine i condamna ptr. uciderea a sute de mii de arabi din Orientul Apropiat atâția zeci de ani? Prea multe pupu ptr. ei. Sa se mulțumească cu ce au, poate prea mult.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *