Web Analytics

Cea mai frumoasă poveste de iubire, premiată la Muzeul Golești

de | 22.02.2017 12:49 | Cultură

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează joi, 23 februarie , la orele 12.00, simpozionul ”Dragobetele – Sărbătoarea dragostei la români”.

Sărbătorirea Dragobetelui va avea loc în sala de conferințe a Muzeului Golești, unde vor participa liceeni și profesori de la C.N. Zinca Golescu și C.N. Alexandru Odobescu din Pitești, precum și muzeografi ai instituției noastre.

Dragobetele, cunoscut şi sub numele de ”Cap de Primăvară”, este consemnat de tradiţie ca fiind un tânăr frumos, protector al iubirii şi al îndrăgostiţilor.

„Anul acesta avem oaspeți speciali. De dincolo de munți și de dincolo de timp, Baba Dochia și faimosul ei fiu, frumosul Dragobete, au poposit la Muzeul Golești pentru a asculta poveștile de iubire, povestirile și mărturiile de dragoste ale elevilor sosiți de la cele două colegii. Cea mai frumoasă poveste care va reuși să încălzească sufletul Babei Dochia și va sensibiliza inimile celor prezenți va fi premiată cu un premiu special și de neuitat adus chiar de Baba Dochia și de fiul ei Dragobete, căci la Muzeul Golești se țes cele mai frumoase povești de dragoste”, se arată într-un comunicat emis de biroul de presă al Muzeului Golești.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole