Web Analytics

Ce spune ministrul Comunicaţiilor despre atacul cibernetic de la Dacia

de | 13.05.2017 12:41 | Actualitate

 

 dacia
După ce uzina de la Mioveni a anunţat sâmbătă că luat măsuri pentru a preveni extinderea problemelor care, la o prima vedere, ar fi o consecinţă a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global, şi a trimis acasă, dimineaţă, o parte dintre angajaţii schimbului unu, Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor a explicat, într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro, Grupul Dacia-Renault nu a solicitat ajutorul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, care este facultativ, în astfel de situaţii.
 
Ministrul a precizat că valul de atacuri nu ar avea legătură cu gruparea hackerilor ruşi despre care vorbea vineri SRI, ci cu infractori cibernetici care vor să obţină bani prin astfel de atacuri:

„Nu sunt actori statali, sunt infractori cibernetici. Campania este una de tip malware ransomware, realizată pentru profit. Aplicaţia software se instalează pe calculator, identifică fişierele relevante, le criptează şi apoi solicită o răscumpărare pentru a fi decriptate. Un fel de răpire cibernetică. Datele nu sunt furate, ci criptate pe suportul atacat. În general, pentru a nu încuraja acest tip de activitate, recomandarea este de a nu plăti răscumpărarea”, a  declarat Augustin Jianu pentru stiripesurse.ro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii