Web Analytics

Ce spune Marius Nicolaescu, vicele CJ Argeș despre transportul metropolitan Pitești

de | 1.09.2022 17:43 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

De astăzi, 1 septembrie 2022, autobuzele Publitrans 2000 S.A Pitești au început să circule pe rutele Bradu, Mărăcineni și Bascov, ca urmare a constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.

Astăzi, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, împreună cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, și primarii comunelor Bradu, Dan Stroe, și Mărăcineni, Nicolae Dascălu, au făcut o cursă cu autobuzul pe cele două trasee. Condițiile de transport sunt foarte bune, autobuzele Publitrans având toate facilitățile: aer condiționat, taxare electronică și sistem video pentru siguranța cetățenilor.

Citește și Cătălina Dumitrașcu: ”35,01% promovare la bacul de toamnă în Argeș”

”Sunt mulțumit, pentru că oamenii sunt mulțumiți. Necesitatea acestor linii se vede și din faptul că, la Bradu, la această primă cursă, autobuzul era deja plin. Este un mare avantaj pentru cei care au abonament, dar nu numai, pentru că, spre exemplu, cu acel abonament pot ajunge oriunde în oraș. Descongestionăm traficul, poluăm mai puțin, cred că și condițiile sunt mult mai bune decât în acele microbuze maxi-taxi. Acest tip de transport va duce și la dezvoltarea zonei metropolitane în ansamblu, din punct de vedere economic. Am discutat și cu primarul de la Mărăcineni, deja anumite firme și-au anunțat intenția de a cumpăra abonamente dacă vor exista curse care să le permită angajaților să vină și să plece de la serviciu”, a spus Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. pe Calea Bucuresti, langa Hotel Ramada, au ocupat 3 locuri de parcare ca sa faca loc statiei de autobuz!!!!
    dupa ce ca ducem lipsa de locuri de parcare, amplasarea statiei mi se pare complet aiurea….iar traficul pe Calea Bucuresti se ingreuneaza s mai rau….dar…..

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *