Ce spune judecătorul Diaconu despre legea privind răspunderea magistraţilor

de | 3.02.2017 12:39 | Actualitate

magistrati argeseni

Fostul președinte al Curții de Apel Pitești, judecătorul Gheorghe Diaconu, membru PSD Argeș, a vorbit la conferinţa săptămânală de presă a partidului despre elaborarea unei legi privind răspunderea magistraţilor. Alături de acesta, la conferinţă, a fost prezent şi vicepreşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.
Fostul judecător consideră că trebuie făcută o lege special pentru judecători. „Judecătorul lucrează cu materialul clientului, cu materialul care îi este adus de către procuror. Ori dacă acesta îşi desfăşoară activitatea fără niciun fel de înregistrare, eu ca judecător nu am nicio vină că am dat o hotărâre proastă. Eu am dat decizia pe probele pe care mi le-a administrat organele de urmărire penală. Ar trebui să se facă una separată pentru judecători, dar din moment ce şi judecătorii au fost băgaţi la magistraţi nu au scăpare”, a precizat fostul președinte al Curții de Apel Pitești.

Întrebat de jurnalişti dacă este de acord cu o lege a răspunderii magistraţilor, judecătorul Gheorghe Diaconu e declarat: „Sunt de acord ca să se limiteze acţiunile procurorului”. Legat de o lege a răspunderii magistraţilor, vicepreşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă, a precizat că „Sunt 100% de acord. Din moment ce şoferul de taxi are răspundere, nu văd de ce magistratul nu”.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii