Web Analytics

Ce spune Ionuț Badea, fostul antrenor al Argeșului despre barajul cu Dinamo

de | 6.06.2023 18:44 | Actualitate, Home, Sport

Dacă ar fi fost după calculul hârtiei, aș fi gândit victorii la scor în ambele manșe ale celor două baraje de menținere/promovare în Superligă, evident în favoarea echipelor din primul eșalon. Tocmai de aceea explicațiile sunt necesare. În înfruntarea dintre Dinamo și FC Argeș, echipe la care am activat o bună parte din viața mea de profesionist ca jucător sau antrenor, momentele celor 2 manșe au relevat un spectacol al eficienței dinamoviștilor, rod al unui grup unit si al unei idei comune, iar dinspre partea argeșenilor, un spectacol al desfrâului neputinței, al eșecului grupului.

Analiza se poate duce și în plan tactic acolo unde am observat o complexitate de joc a echipei antrenate de O. Burcă cu 2 sisteme aferente celor 2 faze de joc: de posesie și de nonposesie. Cinci apărători a avut Dinamo pentru a ține mingea departe de careul propriu, iar în momentele când a avut mingea, Larucea părăsea zona fundașilor centrali pentru a completa mijlocul terenului transformând sistemul defensiv de 5311 în 4321… Dacă la Dinamo pot vorbi despre complexitate, la argeșeni nu pot vorbi nici măcar despre simplitate, aceștia neavând practic niciun plan indiferent de scorul arătat pe tabelă în meciul de la București.

Citește și Bascov: Conducând sub influența alcoolului a accidentat o femeie pe marcajul pietonal

Lipsa strategiei echipei orașului în care m-am născut a facilitat jocul echipei care a propus mai mult, adică Dinamo. Deh! Nu degeaba au inventat latinii diftongul: Audaces fortuna juvat! (Norocul ajută pe cel care îndrăznește!). A existat totuși o complexitate și la piteșteni, aceea a erorilor ca să nu zic ororilor al acestui sezon competițional. Aceasta a fost dictată de falduri ale orgoliilor interne, de lipsa consecvenței, imaturitatea unor decizii tehnice și administrative deopotrivă ale căror ecouri încă se mai aud în spațiul virtual.

Scadența a venit pentru FC Argeș care a plătit tribut pentru un întreg sezon ajungând în poziția de baraj activând mereu în supraviețuire în timp ce laurii au fost adjudecați de Dinamo ajutată de o forță a grupului, sinonimă cu starea de grație atinsă de marii campioni. Pentru FC Argeș urmează o perioadă de reinventare după ce calmul și rațiunea vor pune stăpânire pe factorii decizionali ai echipei lui Dobrin și a zecilor de mii de suporteri argeșeni… Le urez succes lui Dinamo și lui UTA în noul sezon de Superligă și resetare rapidă, spor și pricepere Argeșului pentru o nouă promovare în amintirea visului unei nopți de vară.

Sursa: FB Ionuț Badea

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Alt labar nereusit care s-a găsit să își dea cu parerea! Bai strambule, la datul cu calcaiul și luatul peste picior suntem lideri mondiali! De ce nu ai venit tu să faci organizarea, tactica, sistemul de joc etc atunci când echipa era la greu? De ce te cramponai la Digi ca oferta este mică? De ce nu ai dat dovada de caracter ? PENTRU CA ESTI UN NEREUSIT!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *