Web Analytics

Ce spun britanicii despre noua Dacia Jogger

de | 9.05.2022 09:55 | Actualitate, Sport

Lansat în toamna anului trecut, Dacia Jogger este cel mai nou model al constructorului de automobile de la Mioveni. Mașina este oferită în două configurații, cu cinci și cu șapte locuri, şi în două versiuni de motorizare: TCe 110 și ECO-G 100 cu alimentare mixtă benzină/GPL.

Citește și: CS Mioveni pierde meciul jucat cu UTA Arad. Scor 0-1

Cei de la Dacia spun despre Jogger că evocă mișcarea în aer liber, natura și energia pozitivă. Plecând de la acest concept, jurnaliștii de la CarWow au scos Dacia Jogger la plimbare prin orașul Middlesbrough și împrejurimi.Versiunea din test-drive a fosr cea cu 7 locuri și cu motor Renault TCe 110. Acesta livrează 110 CP și 200 Nm. Resursele sunt transmise către puntea față prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu șase trepte. Din punct de vedere estetic, jurnaliștii britanici laudă designul lui Jogger. În același timp, nu au putut să nu remarce gabaritul specific unui SUV și dimensiunile asemănătoare cu cele ale unui break clasic. Însă dincolo de acestea, cei de la CarWow spun Jogger impresionează la capitolul spațiu. Pasagerii au suficient spațiu la cap și la genunchi, chiar și pe al treilea rând de scaune. La fel stau lucrurile și în cazul portbagajului. Iar asta vezi de obicei la monovolume.

Citește și: LOTO 6/49: Care au fost numerele câștigătoare la tragerile de duminică

În privința performanțelor, sprintul 0-100 km/h a fost realizat în test în 10,86 secunde, cu 0,34 secunde mai bine decât timpul anunțat de Dacia. La captolul frânare, Jogger a avut nevoie de 33 de metri să frâneze de la 100 km/h la 0 km/h. Consumul înregistrat a fost de 4,85 litri/100 km.

Dacia Jogger, mașina ideală pentru familiile numeroase

La polul opus, britanicii au ținut să remarce faptul că Jogger a primit doar o stea la testele EuroNCAP. Cu toate acestea, ei nu cred că acest aspect îi va determina pe englezi să nu cumpere mașina.

În același timp, un alt minus îl reprezintă oglinzile retrovizoare. Diferențele existente între oglinda retrovizoare și cele laterale în ceea ce privește distanțele la care sunt reflectate obiectele în acestea pot fi periculoase în anumite situații. De asemenea, motorul prea mic, calitatea materialelor și lipsa podelei plate după rabatarea scaunelor reprezintă alte capitole la care Jogger suferă. Cu toate acestea, jurnaliștii de la CarWow sunt de părere Dacia Jogger este o excelentă mașină pentru ceea ce se vrea a fi, de fapt. Dar, ținând cont de preț și de cât spațiu primești la banii ăștia, modelul cu 7 locuri oferă un excelent raport preț-calitate motiv pentru care automobilul românesc reprezintă o soluție de luat în calcul, notează promotor.ro.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Britanicii-s frunze moarte’n vant/ un sfant nu dau pe ei, pen’ca de-a lungu’ istoriei … tot frane ne-au pus/au fost isterici !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *