Web Analytics

Ce soluții a găsit Primăria Pitești pentru elevii celor două colegii care vor fi reabilitate în perioada următoare

de | 7.07.2022 13:38 | Actualitate, Home

Colegiul „Zinca Golescu” și Colegiul „Armand Călinescu” din Pitești vor fi consolidate și reabilitate pe tronsoane în perioada următoare. Primarul Cristian Gentea anunță că a găsit soluțiile pentru ca elevii celor două colegii „să poată studia cu cel mai mic disconfort”.

Autoritățile locale au decis unde vor fi relocați elevii celor două colegii

„Colegiul Național ,,Zinca Golescu” își va reloca elevii pe trei schimburi, în incinta proprie, așa cum au dorit părinții și profesorii, iar Colegiul Tehnic ,,Armand Călinescu” va beneficia de sălile de clasă din apropiere, de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Simonide”, pentru 16 grupe de elevi. Mulțumesc Inspectoratului Școlar Argeș pentru sprijin și constructorului pentru colaborare! Pe părinți și pe elevi îi asigur că voi supraveghea atent și calendarul lucrărilor în șantiere și modul în care procesul de învățământ se desfășoară în condiții civilizate! Orice problemă are soluție, dacă există interes și bună credință!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

Contractul pentru Colegiul „Zinca Golescu” are termen de finalizare în 2024, 30% din lucrări fiind realizate. „Sunt 16 ani de când clădirea trebuia consolidată și reamenajată! Astfel: din 2006 datează expertizele tehnice care descriu degradările exterioare și interioare, în 2012 au reușit să reabiliteze acoperișul, între 2016 și 2018 s-a realizat aproximativ 12% din contractul de lucrări, contract ce a încetat, prin acordul părților, în 2019! În decembrie 2020, după ce am venit în primărie, după reactualizarea documentației tehnice și reluarea licitației pentru proiectare și execuție, am semnat contractul de execuție cu noul constructor”, a spus primarul Gentea despre întârzirea lucrărilor.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *