Web Analytics

Ce se schimbă de la 31 martie pentru românii care călătoresc cu avionul sau vaporul

de | 28.03.2024 17:22 | Actualitate, Home

Începând cu data de 31 martie 2024, România intră parțial în Schengen: controalele la frontierele aeriene (aeroporturi) și maritime (porturi la Marea Neagră) se elimină, iar persoanele se vor putea deplasa către sau dinspre alte state membre, cu excepția Cipru și Irlanda, fără a fi supuse controalelor de frontieră, transmite Ministerul de Interne.

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an

Statele membre Schengen sunt: Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum și Elveția, Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

În continuare sunt posibile verificări polițienești ale identității, pentru stabilirea situației legale a persoanelor. Toate persoanele vor avea nevoie în continuare de un document de călătorie valabil.

O persoană care călătorește cu avionul, de exemplu, de la București la Roma, nu va mai face obiectul verificărilor la frontieră în aeroporturile de plecare și de sosire. Transportatorii pot verifica identitatea la check-in sau la îmbarcare, la fel ca pentru orice alt zbor intra-Schengen.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole