Web Analytics
scris luni, 22.01.2024

Ce riscă profesorii care nu declară meditațiile. Prevederile intră în vigoare de la 1 februarie

Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către profesori a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul descrie etapele ce trebuie parcurse la nivelul unității de învățământ preuniversitar în vederea completării și publicării declarațiilor de interese de către personalul didactic. Prevederile hotărârii intră în vigoare de la 1 februarie.

Ce riscă profesorii care nu declară meditațiile. Prevederile intră în vigoare de la 1 februarie

Citește și: Un vaccin împotriva cancerului a intrat în a treia faza a testelor clinice


Până la sfârșitul fiecărui an, toți profesorii trebuie să completeze o declarație în care precizează că nu fac meditații cu elevii de la clasă, conform unui ordin publicat pe 19 ianuarie în Monitorul Oficial. Procedura intră în vigoare de la 1 februarie.
Sancțiunile pentru cei care declară că nu fac meditații cu elevii de la clasă, deși în realitate se întâmplă contrariul, sunt cele prevăzute în Codul Penal pentru fals în declarații, iar conform articolului nr. 326 din Codul Penal, acesta se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. În același timp, profesorii care nu depun declarațiile de interese vor fi cercetați pentru abatere disciplinară, pentru care sancțiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Citește și: Tânăr fără permis, prins la volan în Pitești


Declarațiile de interese vor fi verificate de către un responsabil desemnat de conducerea unității de învățământ. În cazul în care se constată neconcordanțe, profesorul va fi notificat să rectifice declarația în termen de 30 de zile.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *