Web Analytics
scris duminică, 21.01.2024

Tânăr fără permis, prins la volan în Pitești

Un tânăr de 18 ani, din Bascov, a condus prin Pitești deși nu are permis. Polițiștii i-au făcut dosar penal.

Tânăr fără permis, prins la volan în Pitești

Sâmbătă, 20 ianuarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii de ordine publică l-au depistat pe strada Zamfirești din Pitești. În mașină se mai afla un bărbat de 40 de ani, tot din Bascov, deținător al autovehiculului. S-a stabilit că bărbatul i-ar fi încredințat vehiculul tânărului deși cunoștea că acesta nu deține permis de conducere.


Citește și Permisul de conducere în format fizic ar putea să dispară

Polițiștii au mai aflat că deținătorul autovehiculului ar fi condus anterior depistării, deși ar fi consumat alcool. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că bărbatul de 40 de ani se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată fiind peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.


În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără drept, încredințarea unui autovehicul spre a fi condus unei persoane despre care cunoaște că nu deține permis de conducere, precum și conducere sub influența alcoolului, conform art. 335 alin 1 și 3, precum și 336 alin.1 din Codul Penal, iar verificările continuă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *