Web Analytics
scris vineri, 22.03.2024

Ce putem vizita în acest weekend. Piese valoroase din colecțiile reginei Maria expuse la Muzeul Golești

Recent a avut loc vernisarea expoziției itinerante „Regina Maria la Bran” organizată de Muzeul Național Bran la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Ce putem vizita în acest weekend. Piese valoroase din colecțiile reginei Maria expuse la Muzeul Golești

Expoziția poate fi vizitată în perioada martie-mai 2024 și veți putea admira piese valoroase din colecțiile Reginei Maria, piese care se regăsesc în patrimoniul Muzeului Național Bran.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (68)

Expoziția prezintă obiecte din argint, vase din ceramică, piese de mobilier, dar și obiecte de podoabă, fiind completată cu câteva imagini reprezentând membrii ai Familiei Regale Române, cu precădere diferite ipostaze ale suveranei care ne amintesc de erudiția, talentul, frumusețea și patriotismul său, calități care au ajuns în inimile tuturor, inclusiv ale brănenilor.

Legată sufletește de una dintre reședințele preferate, Castelul Bran, regina își petrecea verile și nu numai, în mijlocul comunității brănene, transformând bătrâna fortăreață într-o casă plăcută și tihnită, decorând-o cu „acel ceva fără nume” care a devenit stilul său specific.

Astăzi, patrimoniul de excepție al Muzeului Național Bran este prezent și în expozițiile altor muzee partenere, un patrimoniu care ilustrează conexiunile dintre personalități istorice și valorile culturale ale unei națiuni.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *