Web Analytics

“Ce îmi doresc pentru Pitești: putere economică, restaurante pline și oportunități pentru familii!”

de | 6.08.2020 09:28 | Politica si Administratie

Cristian Gentea, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Pitești, explică proiectul “Pitești – Micul București”, un proiect prin care își dorește să schimbe radical municipiul reședință de județ al Argeșului.

“Am remarcat în spațiul politic (nu public) o vie agitație în jurul mesajului meu de preambul lansat după anunțarea candidaturii. Am văzut comentarii, unele veninoase și inutile, altele extrem de pertinente (pe care le citesc și le analizez) legate de ideea că mi-aș dori să văd în Pitești un mic București. 
Da, mi-aș dori să văd în Pitești un centru de putere economică în jurul căruia să se învârtă 
investiții de infrastructură, planuri de dezvoltare urbană, proiecte de tip smart-city, multe firme noi și viziuni moderne. 
Da, mi-aș dori să văd în Pitești centre de producție, centre de comerț, centre logistice, centre de creație și IT. Să se raporteze factorii de decizie la noi ca la o forță economică și socială, să ne impunem în regiunea Sud Muntenia așa cum merită orașul acesta! Să avem acces la finanțări, să avem putere de decizie, să fim atractivi pentru investitori și importanți pentru conducători!
Da, mi-aș dori să văd în Pitești hotelurile pline și restaurantele pline! 
Da, mi-aș dori să văd în Pitești orașul în care tinerii vor să vină din toate colțurile țării, nu cel din care vor să plece unde văd cu ochii! Un centru atractiv pentru generația care acum crește, construiește, dezvoltă, are așteptări pe care le enunță ferm și este vie în relația cu factorii de decizie. Nu mă tem de tinerii liberi și frumoși care acum împânzesc Bucureștiul, am nevoie de perspectiva, energia, critica constructivă și implicarea lor ACASĂ!
Da, mi-aș dori să construim în Pitești un oraș în care familiile să aibă locuri de agrement atractive și infinite posibilități de petrecere a timpului liber cu copiii. Mi-aș dori să vină cei din București în Pitești de vineri până duminică și nu invers! Văd în Piteștiul nostru un oraș în care cetățenii să își poată permite să iasă seara la terasă, în care pot bifa muzee, parcuri, zone pentru sport și agrement, expoziții, festivaluri. 
N-a fost fericită comparația cu Bucureștiul? Cel care, în egală măsură, este aglomerat, agitat, obositor? Putem spune, atunci, Cluj, Oradea, Sibiu. Dar cel mai frumos și corect este să spunem permanent, cu mândrie, numele orașului nostru. 
Eu sunt un om direct, serios. Cu multe proiecte și multe bune intenții. Cu putere de muncă și dorința de arăta că toate nevoile orașului – atât cele curente, cât și cele legate de dezvoltare – pot fi rezolvate. 
Da, nu stau să caut vorbe meșteșugite și s-ar putea să nu folosesc cele mai fericite expresii conform analiștilor de marketing politic! Știu ce inseamnă #, dar nu înțeleg de ce trebuie să îl folosesc când am ceva de spus oamenilor. Cred că oamenii pot citi și înțelege corect fără bold și simboluri. Dacă este nevoie și mi-o cereți, o voi face! 
Până atunci însă, haideți să înțelegem împreună ce trebuie făcut ca orașul nostru să fie așa cum ni-l proiectăm fiecare, un loc în care să trăim la un anumit nivel, în anumite condiții și în baza unor relații autentice, nu “împachetate” în mesaje #, grafică și manipulare publică bazată pe forme fără fond. 
Pentru că, în ceea ce mă privește, lucrurile sunt atât de simple: Sunt un om de cuvânt și voi fi un primar de cuvânt!”, afirmă Cristian Gentea, președintele PSD Pitești, președinte executiv al PSD Argeș.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii