Web Analytics

Ce i-a spus preşedintele Iohannis industriaşului Gheorghe Badea: „Descentralizarea la noi s-a făcut pe bază de lobby de partid”

de | 31.05.2018 10:31 | Actualitate

3 01Săptâmâna trecută, președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent la Pitești, la un eveniment organizat de ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România). Președintele Klaus Iohannis a participat la dezbaterea ”Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creștere a competitivității” ce a avut loc la Hotelul Ramada și la care au fost prezenţi peste 200 de invitați reprezentând firme de top din industria auto românească.
După discursurile invitaților, cei prezenți i-au putut adresa întrebări președintelui Iohannis. Iar aici, cea mai pertinentă și aplaudată intervenție a avut-o omul de afaceri Gheorghe Badea. Acesta i-a reclamat președintelui Iohannis faptul că toate deconcentratele din Argeș au fost delocalizate fără consultarea autorităților locale, dând exemplul ANAF și al Inspectoratului de Stat în Construcții, mutate la Ploiești.
Gheorghe Badea i-a cerut președintelui Klaus Iohannis ca problema regionalizării să fie luată în calcul pe criterii de eficiență.
Iar Klaus Iohannis i-a dat dreptate lui Gheorghe Badea. „S-a vorbit mult despre regionalizare, însă proiectele în practică sunt prea puține. Descentralizarea la noi s-a făcut pe bază de lobby de partid. Fără o descentralizare reală, lucrurile nu vor funcționa mai bine”, a spus președintele României, care apoi s-a uitat înspre Dan Manu și Cornel Ionică, aflați în primul rând, și le-a spus: „Sper să găsiți și lobby-ul de partid necesar pentru a rezolva problema descentralizării”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii