Web Analytics
scris marți, 30.01.2024

Ce ar trebui să știi și să faci înainte de a cumpăra o locuință

Achiziționarea unei locuințe este o cheltuială importantă, care necesită o planificare atentă. Pentru a te asigura că investiția ta este protejată, este important să iei în considerare o serie de aspecte. Cea mai sigură abordare a unui astfel de demers este aceea a consultării unor specialiști care să aibă cunoștințele necesare unei judicioase verificări a vânzătorului, cladirii și documentelor puse la dispoziție de către dezvoltatori, înainte de a semna un contract. 

Ce ar trebui să știi și să faci înainte de a cumpăra o locuință

Citește și Primăria Beleți Negrești a fost incendiată. Dosar penal pentru distrugere

Pentru a îți proteja investiția atunci când intenționezi să achiziționezi o locuință, este important să ai în vedere câteva aspecte esențiale, care țin de situația financiară și judiciară a constructorului sau a vânzătorului, de starea construcției și a documentației aferente unei astfel de tranzacții.

Verifică situația dezvoltatorului imobiliar

Înainte de a semna un antecontract și a plăti un avans, cercetează situația legală și financiară a dezvoltatorului. Acest lucru include verificarea extraselor de carte funciară, analiza datelor publicate de către autoritățile fiscale și Registrul Comerțului, precum și verificarea eventualelor litigii ale dezvoltatorului. Cea mai sigură cale de a te feri de surprize neplăcute este să apelezi la serviciile unui avocat specializat în acest tip de tranzacții.

Citește mai mult Ce ar trebui să știi și să faci înainte de a cumpăra o locuință

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...