Web Analytics

Ce amenzi au primit protestatarii din Pitești

de | 30.03.2021 11:42 | Actualitate

Luni, 29 martie, a doua seară de proteste în Pitești a început la ora 18:00. Oamenii s-au adunat la un protest împotriva restricțiilor hotărâte de Guvern. Jandarmii argeșeni au transmis că au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12 800 lei, persoanelor care au organizat și au participat la manifestarea publică de aseară.

Citește și Protest anti – mască și anti-restricții în Piața Milea și în fața sediului PNL

„Contravenția este că au organizat sau au participat la o adunare publică neavizată. Cu o seară înainte au fost aplicate 98 de sancțiuni, valoarea fiind de 27000 de lei”, transmite IJJ Argeș.

De asemenea, IPJ Argeș a transmis, în cursul zilei de marți – 30 martie, că au fost aplicate, în total, peste 100 de sancțiuni și că peste 1000 de persoane au participat la protest. 

„În urma activităților desfășurate de polițiști și jandarmi în seara zilei de ieri, 29 martie a.c., în urma întrunirii a peste 1.000 de persoane care și-au exprimat dezacordul față de recomandările medicale, cu încălcarea prevederilor legislației în vigoare referitor la numărul de participanți, la autorizarea manifestației, la respectarea normelor de protecție individuală, au fost aplicate până în prezent peste 100 de sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

Citește și Mesajul polițiștilor referitor la protestatarii din Pitești

– polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție 1-4 Piteşti au aplicat până în prezent 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de Covid-19;

– jandarmii argeșeni au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.800 de lei, conform aceluiași act normativ.

Recomandăm în continuare adoptarea unui comportament precaut, păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii şi limitarea expunerii şi în spaţii aglomerate, respectarea limitării deplasărilor în intervalul 22:00-05:00 doar la situaţiile justificate şi informarea din surse oficiale”, se arată în comunicatul de la IPJ Argeș.

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii