CCR a respins sesizarea partidului AUR privind alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor

de | 14.01.2021 14:14 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Curtea Constituţională a respins joi, cu majoritate de voturi, sesizarea formulată de partidul AUR privind alegerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

În şedinţa din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituţională a examinat, în cadrul controlului constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.71/2020 pentru alegerea Preşedintelui Camerei Deputaţilor, obiecţie formulată de Grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor. În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă. Decizia este definitivă şi general obligatorie”, arată un comunicat de presă al instituţiei.

CITEȘTE ȘI…PNL Argeș: „Ne disociem de ieșirile publice ale domnului Mihai Coteț!” 

Liderul grupului AUR la Camera Deputaţilor George Simion a anunţat la finalul anului trecut că va sesiza CCR privind modul în care a fost aleasă conducerea forului legislativ.

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2.00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform Regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR pentru că avem precedente legale”, a afirmat George Simion.

Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, a cerut ca plenul de atunci al Camerei să fie prelungit, după ce aleşii au depus jurământul, pentru a putea fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor. Cei de la AUR s-au opus, iar decanul de vârstă care prezida şedinţa şi era reprezentant al formaţiunii AUR a închis întrunirea plenului. Deputaţii Alianţei pentru Unirea Românilor au părăsit sala, însă ulterior, un alt decan de vârstă, reprezentant al minorităţilor a decis reluarea lucrărilor pentru a fi ales preşedintele Camerei şi membrii Biroului permanent al forului legislativ.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

ISU Argeș: Nu te juca cu focul!
ISU Argeș: Nu te juca cu focul!

De la începutul anului și până în prezent, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea șilichidarea a șapte incendii care au avut cauza probabilă utilizarea necorespunzătoare a sistemelor deîncălzire. Dintre acestea, două au fost de amploare, astfel, pe lângă...