Web Analytics

CCIA Argeş a organizat un concert extraordinar cu laureaţii concursului naţional „Mihail Jora”

de | 23.02.2017 13:18 | Cultură

17 02Turneul laureaților concursului național „Mihail Jora” a poposit vineri, 17 februarie, la Filarmonica Pitești, cu un concert extraordinar organizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. Cei patru protagoniști de înaltă ținută au fost soprana Gloria Tronel, tenorul George Virban, pianistul Dimitri Malignan și violoncelistul Cornelius Zirbo. Partiturile interpretate au fost unele foarte cunoscute și aplaudate, aparținând unor compozitori celebri precum Mozart, Verdi sau Prokofiev.

Sala Filarmonicii Pitești a fost arhiplină, iar printre cei prezenți am remarcat numeroase personalități ale județului. Iar aici trebuie menționați chestorul Nicolae Berechet, oamenii de afaceri Gheorghe Badea, Ion Brănescu și Paul Schiaucu. George Caval – președintele CCIA Argeș a fost un amfitrion impecabil și a dovedit încă o dată că promovarea culturii în rândul instituției pe care o conduce este o prioritate.

Violoncelistul Cornelius Zirbo, selectat de Fundația Louis Vuitton pentru o Clasă de Excelență

17 01Cei patru laureați ai concursului național Mihail Jora sunt artiști cu numeroase premii la activ în țară și străinătate. Iată mai jos, o scurtă prezentare a acestora.
Soprana Gloria Tronel și-a început formația muzicală la Conservatorul din Bordeaux (Franta) în clasele de balet, pian, teorie și în Corul de Copii al Operei Naționale din Bordeaux. A obținut Premiul I la secția Canto a Concursului „Mihail Jora”, ediţia a XXVI-a (2016) și Premiul Special de Încurajare al juriului la Concursul Internaţional de Canto din Marmande (Franţa).
Tenorul George Ionut Virban este în prezent student în anul IV la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa conf. univ. dr. Mariana Colpos. În anul 2013, George a obtinut Bursa „Tinere Talente” din cadrul Fundației Principesa Margareta a României.
Pianistul Dimitri Malignan s-a născut la Paris în 1998, într-o familie de origine română. A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani cu primul său profesor, Nicolas Horvath. S-a remarcat foarte repede în cadrul concursurilor naţionale și internaționale de pian din Franţa, fiind laureatul a 20 de premii.
Violoncelistul Cornelius Zirbo (foto) s-a născut la Cluj-Napoca, unde a început studiul violoncelului la Școala Gimnazială de Muzică „Augustin Bena”, la clasa profesorului Marius Hoca. În prezent este în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Bucureşti, la clasa profesorului Octavian Lup. Cornelius este unul dintre cei şase violonceliști selectaţi pentru al treilea sezon al Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capucon, desfășurată la Fundația Louis Vuitton.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii